Sent i eftermiddag väntar londonderby mellan Tottenham och Chelsea på Hotspurs stadium. Vi räknar med heta känslor inför fullsatta läktare både på och utanför planen. Chelsea har inlett säsongen stabilt medan Tottenham blandat och gett. Skador och spelarfrånvaro leder oss in på dagens tips.

Många osäkra på spel i Tottenham

Först och främst, Tanganga är avstängd inför mötet då han drog på sig rött kort senast mot Crystal Palace. Därefter har Tottenham en rad spelare som är osäkra för spel! Bergwijn S (Vristskada), Dier E (Benskada), Lo Celso G (Karantän), Lucas(Vristskada), Romero C (Karantän), Sanchez D (Karantän), Sessegnon R  (Huvudskada) och Son Heung-Min (Vadskada). Det är inte vilka dussinspelare som helst utan alla är normalt sett starkt bidragande i Spurs matcher. Alla osäkra spelare är den ena faktorn som gör att vi tror på bortaseger för Chelsea. Den andra är att Spurs spelade så sent som i Torsdags borta mot Rennes i Europa League. Har man hunnit återhämta sig från den matchen?

Kanté tillbaka i Chelsea

När lagen möttes innan säsongen så slutade den matchen 2-2. En match som Chelsea ledde med 2-0 och som man sedan tappade till 2-2 efter att ha gjort flertalet byten. Chelsea har inlett säsongen starkt och endast släppt in 1 mål som kom på straff borta mot Liverpool. Man har alltså inte släppt in något spelmål än på 5 spelade matcher inklusive matchen mot Zenit i veckan.

Kanté är tillbaka efter sin lårskada och har tränat för fullt med laget i veckan. Troligtvis inleder han på bänken men är så klart en stark spelare att slänga in. Lukaku har gjort 4 mål för Chelsea sen han anslöt till klubben och kommer garanterat vara med i skytteligatoppen om han får vara skadefri.

Tuchel har verkligen fått ordning på defensiven sen han tog över Chelsea och har mängder med alternativ framåt när man ska avgöra matcher.

Våra speltips inför mötet

Vi tror på en rak 2:a på Chelsea i det här mötet till oddset 1.68 @Unibet.

Vi testar även ett handicap spel där Chelsea vinner matchen med minst 2 mål till oddset 2.90 @Unibet.

Pierre-Emile Höjbjerg, Tottenhams defensiva mittfältare drar på sig varning i matchen till oddset 2.80 @Unibet.

Speltips premier league