Fredagsmatch i Allsvenskan där två lag med svag form möts. Både Elfsborg och Göteborg har 3 raka förluster och för de blåvita innebär det en otäck situation kring bottenstrecket. Det är förvånadsvärt med tanke på vilket lag IFK Göteborg har på papperet. Efter mötet med Elfsborg så har man dessutom ett hyffsat svårt spelschema framöver som innefattar både Malmö och Djurgården. Vill det sig illa så kommer man bli indragna i bottenstriden på allvar.

Vårt speltips

Både IF Elfsborg och IFK Göteborg har haft förtvivlat svårt med målskyttet sista tiden. I de 3 senaste omgångarna har lagen endast mäktat med 1 mål framåt vardera. Elfsborg saknar Rönning som är avstängd för sitt röda kort. Eriksson S, Karlsson P, Sigthorsson K och Wendt O är skadade och missar mötet med Boråsarna. Om man summerar läget inför match så känns det inte som att vi kommer bjudas på någon klang och jubel föreställning spelmässigt. Båda lagen kommer efter den dystra formen säkra upp bakåt för att hitta rätt igen. Det gör att vi tror att det här kommer bli en målsnål historia.

Under 2.5 mål i matchen rekas till oddset 2.12 @Unibet (Oddset är löpande och kan komma att ändras).

IF Elfsborg – IFK Göteborg har matchstart 19:00 och visas av Discovery+.

Allsvenskan speltips