Stormöte väntar på Anfield idag när mästarna kommer på besök. Både Liverpool och Manchester City har inlett säsongen starkt och kan vid seger ta över serieledningen från Chelsea. Klopp mot Guardiola blir något att bita i och det ska bli väldigt intressant att se hur man ställer upp lagen. Hur offensivt vågar Guardiola spela? Vågar man försöka pressa Liverpool högt från start?

Liverpool med Van Dijk

Liverpool med Van Dijk är något helt annat än det lag vi fick bevittna förra säsongen som med nöd och näppe klarade Champions League spel. Den här säsongen med de två stora mittbackarna Van Dijk och Matip tillbaka så ser man mer ut som det Liverpool som vann ligan för förra säsongen. Man är väldigt svåra att göra mål på och hemma på Anfield har man inte förlorat med Van Dijk i laget på jag vet inte hur länge. Kan det vara 70 matcher? De båda mittbackarns trygghet gör att resten av laget kan pressa sin motståndare högre upp i plan. På så vis vinner man boll ofta långt in på motståndarnas planhalva och kommer således snabbare till avslut. På det stora hela kan man då såra sin motståndare på ett effektivare sätt.

Manchester City har hittat formen

Efter premiären mot Tottenham borta där man förlorade så har man nu hittat formen. Man ser så där otäckt bra ut där det inte spelar någon roll vem man möter på andra sidan. Vi anser nog att man var bättre i spelet mot PSG i veckan även om man förlorade matchen. Mot Chelsea i förra omgången var man definitivt bättre och vann välförjtänt på Stamford Bridge. Det ska bli väldigt intressant att se om man vågar pressa Liverpool högt upp från start och på så vis försöka få grepp om matchen. Vi tror att Guardiola i prinicp alltid försöker spela så och precis som vi skrev inledningsvis blir första kvarten otroligt intressant i den här matchen.

Speltipset

Liverpool har gjort mål i 13 raka hemmamatcher och borde kunna hitta rätt mot City. Manchester City har själva haft lite problem med målskyttet i bortaspelet men besitter ju en otrolig offensiv. Med tanke på att lagen brukar pressa sin motståndare högt kan det här framförallt bli en väldigt rolig och bra fotbollsmatch att titta på. Det leder oss in på vårt speltips.

Vi tror att båda lagen gör mål till oddset 1.57 @bet365. (Oddset är löpande och kan komma att ändras)

Liverpool – Manchester City har matchstart 17:30 och visas av Viasat Sport Premium och Viaplay.

Speltips premier league