Idag möts Everton – West Ham i ett viktigt möte för båda lagen där man vid seger har chansen att haka på i toppen av Premier League. Everton kan vid seger klättra upp på en 4:e plats i tabellen och på så vis endast vara 2 poäng efter serieledande Chelsea. Benitez har gjort det bra sen han tog över klubben inför den här säsongen och lagets enda förlust kom mot Aston Villa borta för några omgångar sen.

Everton något skadedrabbat

Är det något som talar emot Everton idag så är det att man har en del skador på nyckelspelare. Delph kommer definitivt missa matchen. Calvert-Lewin D, Gomes A, Mina Y och Richarlison är alla tveksamma till spel. Det är inga dussinspelare utan alla brukar vara tongivande och bidra på ett eller annat sätt. Hemma på Goodison Park är man starka där laget har 6 raka segrar.

Vägskäl för West Ham

West Ham var bra redan förra säsongen och nådde så när en Champions League plats. I år känns det som konkurrensen ökat ytterligare kring topp 4. Lag som Chelsea och United har ännu bättre trupper. Liverpool är starkare i år med Van Dijk tillbaka i laget. Leicester, Everton, Tottenham och Arsenal kommer vara med och slåss om den 4:e platsen. Frågan är om West Ham kommer klara av att vara med där uppe igen. Därför känns denna matchen extra viktig. Vid seger är man definitivt med men vid en förlust så kommer det bli ett glapp. Även om säsongen är lång så är det jobbigt att knapra in avstånd om 6-10 poäng.

Speltipset

Det är två målglada lag som möts på Goodison idag och därför känns speltipset logiskt. Vi rekar båda lagen gör mål till oddset 1.73 @Unibet. (oddset är löpande och kan komma att ändras.

Everton – West Ham har matchstart 15:00 och visas av Viasat Premium och Viaplay.

Speltips premier league