Idag lördag 27/11 tar Arsenal emot Newcastle hemma på Emirates stadium. Det är den tidiga lördagsmatchen och vi har speltipset klart.

Arsenal förlorade stort senast

Arsenal förlorade stort senast mot Liverpool med 4-0. Det kan väldigt lätt hända på Anfield med tanke på hur bra dagens Liverpool är. Dessförinnan har Arsenal trots en svag säsongsinledning haft fin form. 9 vinster och 2 oavgjorda på de 11 senaste matcherna före Liverpoolmatchen. Skadeläget ser allt ljusare ut också. Endast Kolasinac och Xhaka saknas. Den senare är långtidsskadad.

Hemma har Arsenal ett mycket bra facit med 7 vinster och 1 oavgjord på de 8 senaste. Nyförvärvet White hade en trevande start i klubben vilket är lätt hänt men har sett allt stabilare ut. Arteta verkar ha bestämt sig för att spela White och Gabriel i mittförsvaret och dessa två herrar börjar få ett fint samspel mellan varandra.

Är det något som inte är glasklart än så är det Arsenals spelsystem. Vissa matcher har Arteta startat med 4-2-3-1 medans andra matcher så har det mer sett ut som 4-4-1-1. Undra om Arteta anpassat uppställningen efter motstånd eller om han fortfarande letar efter en bra formation.

Tuff säsong för skatorna

Ny stormrik ägare i Newcastle och räkna med att det kommer värvas spelare när fönstret öppnar. Det lär behövas då skatorna är sist parkerade i tabellen. Man har ännu inte vunnit denna säsongen och är således i kraftfullt poängbehov. Visst det är tidigt på säsongen men 5 poäng upp till säker mark kan vara tufft att knapra in. 6 oavgjorda matcher visar att det än dock finns potential att vinna matcher och skulle man få lite flyt med sig så kan tabellsituaionen snabbt ändras. Dock tror vi inte att den gör det idag.

Arsenal Newcastle speltips

Tyvärr för Necastles del så ser vi inte riktigt hur den negativa trenden ska kunna vändas idag mot Arsenal. Ett Arsenal som är revanchsugna efter sin förlust senast mot Liverpool. Det gör att vi tror på en klar hemmaseger. Vi kommer testa två europeiska handicapspel till Arsenals fördel.

Arsenal vinner matchen med minst 2 mål till oddset 2.23 @Unibet.

Arsenal vinner matchen med minst 3 mål till oddset 4.10 @Unibet.

Båda oddsen ovan är löpande och kan komma att ändras. Arsenal – Newcastle har matchstart 13:30 och du ser den hos Viasat Premium och Viaplay.

Läs också: Milan – Sassuolo Live Stream o Tips Söndag 28/11

Speltips premier league