Idag har vi en hel del skidor att se fram emot på OS i Beijing. Medaljchanserna hittar vi främst i skidskyttet.

06:45 Storslalom herrar (Andra åket)

I storslalomen har vi Kristoffer Jakobsen att hoppas på. I storslalom kan mycket hända och det finns så klart alltid en medaljchans även om konkurrensen är stentuff den här gången. Vi håller våra tummar för en ny svensk medalj i den alpina utförsåkningen.

Speltips

Marco Odermatt, Schweiz leder världscupen före Manuel Feller, Österrike och Henrik Kristoffersen, Norge.

08:00 Längdskidor stafett herrar 4 x 10 km

När artikeln skrivs är inte truppen uttagen ännu men Jens Burman gjorde en fin insats på 15 km klassiskt och borde få chansen. Poroma känns också given och även Calle Halfvarsson. Därefter är det svårt att säga vem som tar den sista platsen. Johan Häggström eller Oskar Svensson. Leo Johansson får nog vänta på sin chans ett tag till för att komma in i det svenska stafettlaget. Hur som haver så kommer vi nog inte ha något med medaljerna att göra. Norge, Finland och Ryssland känns alla starkare för tillfället.

Speltips

Om de svenska herrarna tar en plats bland de fem bästa gör de ett bra resultat. Vem kan stoppa Norge?

10.00 Skidskytte jaktstart 10 km Damer

Här tog Elvira Öberg en fin andra plats i sprinten och går ut ca 30 sekunder bakom Röiseland. Många svenskor placerade sig okej och kommer finnas med i diskussionen när medaljerna ska fördelas. Anna Magnusson sköt felfritt och kommer få en ny möjlighet att slåss om medaljerna. Hon går ut som 7:a och Lin Persson går ut som 12:a. Hanna Öberg som har stor potential ligger lite längre ner och startar på en 19:e plats. Detta blir en spännande tävling där mycket kan hända och med chans på ny medalj för de svenska damerna!

Speltips

Både Hanna och lillasyster Elvira Öberg är vassa i skidåkningen och brukar trivas i jaktstart.

11:45 Skidskytte jaktstart 12,5 km Herrar

Vi vet inte hur startlistan kommer se ut här än då artikeln skrivs innan sprinten ägt rum. Men Sebastian Samuelsson och Ponsiluoma bör ha goda möjligheter. Peppe Femling och Jesper Nelin ska vi inte hoppas allt för mycket på då deras åktider brukar vara för svaga även om de skjuter fullt.

Speltips

Tävlingen brukar passa Sebastian Samuelsson som har 2 silver i jaktstart. Ett från OS 2018 och ett från VM 2021.

Kom igen nu Sverige!!

OS idag Beijing 2022