Finland – Sverige möts torsdag 30 juni i basket-VM kvalet för herrar med uppkast kl. 17:30 och live stream finns tillgänglig hos både Bet365 och Unibet. Gruppspelet vänder nu och och alla returmatcher ska spelas innan det är avgjort vilka tre utav de fyra lagen i grupp C som avancerar till basket-VM 2023. I Sveriges grupp C spelar också Finland, Slovenien och Kroatien.

VM-kval basket 30 juni 2022

17:30 Finland – Sverige
18:00 Estonia – Tyskland
Inställt Turkiet – Belarus
18:30 Lettland – Serbien
19:00 Grekland – Storbritannien
20:15 Slovenien – Kroatien
20:30 Belgien – Slovakien
20:30 Polen – Israel

Streama alla matcherna i basket-VM kvalet direkt på Bet365 och Unibet.

Finland – Sverige speltips 30/6

Finland (7p) leder gruppen efter tre vinster och en förlust, som för övrigt kom mot Sverige i grupppremiären. Sverige (6p) ligger trea, 1 poäng efter Finland och lika många poäng som tvåan Slovenien (6p). Men det är stenhårt om de tre första platserna i gruppen då fyran Kroatien står på 5 poäng och skuggar tätt bakom.

I första mötet mellan Sverige och Finland så vann svenskarna med 72-62. Vi befarar dock att det blir en tuffare batalj i returen på finsk mark idag. Särskilt som vi saknar Sveriges i särklass största stjärna Jonas Jerebko som hamnat i onåd hos det svenska basketförbundet sedan han valde att spela en period i ryska ligan efter att Rysslands krig mot Ukraina brutit ut. Men vi hoppas ändå att Sverige ska lyckas hålla finnarna stängen skapligt och tippar på att Sverige inte förlorar med mer än 8 poängs marginal (handikapp Sverige +7,5). Odds 1.91 @ Unibet.