Hett londonderby väntar när Chelsea tar emot Tottenham på Stamford Bridge. Förmodligen är det omgångens match i Premier League som vi har att se fram emot. Lagen gillar inte direkt varandra och det brukar smälla rejält. Tuchel mot Conte i en häftig tränarduell. Två rivaler som tog de sista CL platserna förra säsongen och där mycket står på spel. Viktigt att inte förlora mot topp 6 lagen om man ska ta en CL plats. Vi har också sett den här sommaren vad det kan göra när det gäller att landa nyförvärv om man spelar i CL eller ej.

Chelsea Tottenham speltips

Tottenham känns stabilare än på länge och Conte har verkligen fått ordning på laget. 4-1 i premiären mot Southampton gav mersmak. Ur svensk synvinkel så gjorde Kulusievski mål och assist vilket lär ge huvudbry åt tränaren när han ska ta ut laget. I sommar har man värvat Richarlison som blir en direkt konkurrent till Kulusievski och Son om forwardspositionerna. Även Perisic har ökat konkurrensen. Lägg där till att man även har Lucas Mora att tillgå så förstår man att Tottenham har en av ligans bästa offensiv. Kane lär vara given centralt på topp. Spurs har även förstärkt på mitten i form av Bissouma. Ja Tottenham är helt enkelt snäppet bättre än vad man var förra säsongen.

Chelsea letar nyförvärv. Det har inte gått som på räls med nyförvärven men de man har fått in har sett bra ut och höjt laget. Sterling och Koulibaly är två riktigt intressanta nyförvärv. Werner, Rüdiger och Christensen har hittills lämnat. Det ryktas om Frenkie De Jong och Aubameyang från Barca. Vi får se vad det blir av den varan. Chelsea klarade att hålla undan mot Everton borta och vann sin premiär med 0-1. Spelet hade dock mer att önska och man måste höja sig om det ska bli poäng mot Spurs.

Vårt speltips blir att båda lagen gör mål i det här mötet till fina oddset 1.70 @Unibet.

Chelsea Tottenham har matchstart 17:30 och visas av tv kanalen Viasat Premium, Viasat Ultra HD och Viaplay.

Speltips Premier League 2022-2023