VM-premiären i fotboll 2022 spelas mellan värdlandet Qatar och Ecuador söndag 20 november med avspark kl. 17:00 och vi har ett speltips dagen till ära.

Inför VM-premiären 2022

Vi läser ur det nyligen utgivna Sportbladets VM-bibel 2022:

”Qatarisk landslagsfotboll har utvecklats i stormsteg – det ska ändå sägas. Med en tydligt Barcelonapräglad tiki taka-filosofi inpräntad från barnsben, kontroversiellt invärvade talanger, köpta inträden till latin-amerikanska landslagsturneringar och en Barcaskolad förbundskapten kan man inte anklaga Qatar för att ligga på latsidan i förberedelserna inför mästerskapsdebuten. Men på pappret ska inte laget vara bra nog att gå vidare från en VM-grupp ändå.”

”Ecuador är kanske det sydamerikanska landslag som spelar mest europeiskt. Åtminstone på så vis att det är riskminimerande, kontrollerat och utan några direkt stora dippar. Lägg därtill också avsaknad av större stjärnor i en jämförelse med många av de konkurrerande lagen i det stentuffa sydamerikanska VM-kvalet. Den ecuadorianska lagmaskinen puttrade, genom just att spela på sina styrkor, hela vägen till en VM-biljett. En intressant mix av ungt och erfaret som blir svårknäckta för samtliga motstånd.”

Speltipset Qatar – Ecuador 20/11

Ganska rejält förvånade är vi över de höga oddsen som spelbolagen erbjuder på bortaseger för Ecuador, trots att Qatar är värdland och lär backas av en hel fotbollsarena full med ecuadorianska fotbollsfans. Ecuador har visat under en längre tid att de har ett ruggigt fotbollskunnigt gäng att ställa upp i VM med. Det gör att vi ser just spel på hemmavinst till oddset 2.43 hos Unibet som extremt spelvärt!

Spana in artikel: Fotbolls-VM 2022 Spelschema, TV-kanal & Stream