VM-tipset 24/11 inför Brasilien – Serbien tar i beaktning att några av favoritlagen senaste dagarna inte alls infriat förväntningarna. På torsdag 24 november 2022 är det frågan om brassarna ska lyckas få sitt stjärnspäckade gäng att utmanövrera serberna som ju tidigare i år slagit Sverige två gånger om i Nations League. Om ni inte minns det så vann faktiskt Serbien nations League grupp 4 i Liga B före i tur och ordning Norge, Slovenien och Sverige. Därmed spelar serberna i Liga A nästa år och får där tampas med de bästa fotbollsnationerna i Europa. Så helt säkra på en brasiliansk seger ska vi nog inte vara denna torsdagsafton.

VM-tips 24 nov

Brasilien är VM’s största guldfavorit enligt spelbolagen. Serbien spelas som det trettonde bästa laget i VM av totalt trettiotvå fotbollsnationer.

Brasilien med världsklasslirare på varje position

Med idel världsklasspelare i Brasiliens VM-trupp är de mest tippade av alla lag att få höja mästerskapsbucklan efter VM-finalen söndag 18 december. I truppen finns två världsklassmålvakter i form av Alisson (Liverpool) och Ederson (Manchester City). Backlinjen består av. bland annat Thiago Silva (Chelsea), Marquinhos (PSG) och Eder Militao (Real Madrid). På mittfältet huserar Fabinho (Liverpool), Raphinha (Barcelona), Rodrygo (Real Madrid) Vinicius Junior (Real Madrid) samt Casemiro, Antony och Fred, alla i Manchester United. Längst där framme har Brasilien Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Arsenal), Richarlison (Tottenham) och Neymar (PSG).

Serbien svaga bakåt men vassa framåt

Imponerande Nations League resa under året av Serbien har vi redan nämnt. Men i en jämförelse med Brasiliens trupp så står sig Serbiens spelarmaterial i VM slätt. Särskilt dilemma har man på målvaktssidan och i försvarslinjen. Däremot finns det kvalitet på mittfältet genom Dusan Tadic (Ajax), Filip Kostic (Juventus) och Sergej Milinkovic-Savic (Lazio). På topp har man Dusan Vlahovic (Juventus) och Aleksandar Mitrovic (Fulham). Framförallt den sistnämnda anfallaren har serbisk stjärnstatus. Mitrovic har inlett Premier League hösten strålande. Grym straffområdesspelare, stor, stark och duktig i huvudspelet. Gjorde hattrick mot Sverige i 4-1 segern i Nations League i slutet av september. I övrigt snittade serben ett mål per match i VM-kvalet och startade samtliga gruppspelsmatcher under VM 2018.

Speltipset Brasilien – Serbien

Med tanke på Brasiliens offensiva spelstil och en trupp som andas världsklass rakt igenom, tillsammans med Serbiens offensiva kvaliteter och bräckligare försvar, så tror på att en del mål kommer göras i matchen. Över 3.5 mål tippas till odds 2.75 @Unibet.

Fotbolls-VM torsdag 24 november

11.00 Schweiz – Kamerun (SVT 1 och SVT Play)
14.00 Uruguay – Sydkorea (SVT 1 och SVT Play)
17.00 Portugal – Ghana (TV4 och CMore)
20.00 Brasilien – Serbien (TV4 och CMore)

Bettingbonusar under VM
För mer VM-förkovran spana in denna Fotbolls-VM 2022 guide. Vi svenskar har alltid haft en förkärlek till Brasiliens herrlandslag i fotboll. Med så mycket brasiliansk VM-historia är det nu bara att känna in brassarnas medverkan i ett världsmästerskap i fotboll ännu en gång!