Hätsk stämning fick vi se från publikens sida mot världsettan i dart Gerwyn Price från Wales mötte 25-rankade tysken Gabriel Clemens. Men mer om detta snart. Vi närmar oss nu ett avgörande i dart-VM 2023 och idag 2 januari spelas semifinalerna Gabriel Clemens mot Michael Smith och Dimitri Van den Bergh mot  Michael van Gerwen. Bägge pilkastnings-matcherna i dart-VM ses bäst via live stream direkt på antingen Bet365 eller Unibet.

Upprörande scener i dart-VM kvarten

Som vi i inledningen nämnde så upplevde vi en något galen tillställning i kvartsfinalen där storfavoriten walesaren Gerwyn Price fick utstå publikens hånfulla kommentarer i sitt möte med Gabriel Clemens från Tyskland. Detta efter en tvär, hetlevrad och obalanserad tappade fattningen ett flertal gånger när det gick dåligt samt visade upp ett arrogant gestikulerande efter sina fullträffar. Men hans svar på buropen blev att sätta på sig hörselkåpor vilket retade upp publiken än mer. Tillråga på allt elände förlorade guldfavoriten matchen. Se här vissa höjdpunkter från matchen:

 

Dart-VM semifinaler 2 januari 2023

Så nu blickar vi framåt mot dagens semifinaler istället. Det härliga med årets VM-upplösning är att vi har fyra spelare kvar i VM-turneringen vilka alla representerar olika länder. Med Gerwyn Price och Skottlands Peter Wright (2:a i världen) borta ur leken öppnar det upp sig för övriga. Kanske särskilt för Michael van Gerwen och Michael Smith som nu har lägst odds på att nå finalen och få kämpa om VM-guldet. Men i ett dart-VM kan vad som helst hända. Hur som helst utlovar vi oerhörd spänning dessa sista VM-dagar!

Semifinalerna spelas i bäst av 11 set:

20:40 Gabriel Clemens 25 (Tyskland) – Michael Smith 4 (England)
22:30 Dimitri Van den Bergh 15 (Belgien) – Michael van Gerwen 3 (Nederländerna)

Speltips Dimitri Van den Bergh – Michael van Gerwen 2/1

Den 33-årige trefaldige världsmästaren Michael van Gerwen har visat storform på sistone och vunnit både World Matchplay och World Grand Prix under hösten. Han får därför vinnartipset av oss i semin att vinna med minst 4 sets marginal (asian handicap -3.5). Odds 1.90 @Unibet.

Streama dart-VM live samt spela även livebetting direkt på:

Mer läsning: Finland – Sverige live stream JVM 2/1