5 stycken Premier League matcher finns med på stryktipskupongen vecka 10. Här följer veckans stryktipsförslag.

Stryktipsförslag vecka 10

Den här veckan kör vi ett väldigt enkelt reducerat system med 12 rätts garanti, R-3-3-24 som kostar 24 kronor att lämna in. Är det 13 rätt på ramen nedan så är det minst 12 rätt på en utskriven rad. Med R-system så får du fler antal garderingar till en mindre summa pengar mot vad systemet hade kostat om det varit matematiskt. Dvs 3x3x3x2x2x2 = 216 kr.

Match 1. Crystal Palace – Manchester City, 2

Manchester City jagar Arsenal om Premier League titeln och då får man inte kasta bort 3 poäng i den här typen av matcher. Crystal Palace är inget dåligt lag och brukar kunna bjuda upp till kamp på Selhurst Park men här får man inte med sig några poäng. City fixar 3 poäng då skadeläget ser ljust ut hos de ljusblå. Endast Foden saknas i den starka truppen. Palace får klara sig utan Doucoure och Johnstone. Ferguson är tveksam till spel och testas sent. Vi tror på en rak 2:a i match 1 på kupongen som har sen matchstart 18:30.

Match 2. Leicester – Chelsea, 1×2

Chelsea har två raka segrar men än kan vi nog inte räkna med att man är ute ur formsvackan. De två senaste vinsterna har kommit på hemmaplan mot Leeds och Dortmund (CL). Mot Leeds satt det hårt åt medans det såg mer komfortabelt ut mot Dortmund. I bortaspelet har man haft problem den här säsongen med endast 3 segrar på 13 matcher och här ställs man inför en ny svår uppgift. R James missar matchen pga sjukdom. Kanté, Mendy, Silva och Broja är fortfarande skadade. Leicester får klara sig utan Bertrand, Justin, Kristiansen och Tielemans. Barnes och Evans är tveksamma till spel men den gode Vardy finns tillgänglig på topp. Vi tycker att det är svårbedömt och väljer att helgardera.

Match 3. Leeds – Brighton, 12

Leeds har ingen vidare form men brukar vara bra på Elland Road. Brighton har gjort det fantastiskt den här säsongen och har faktiskt bara 7 poäng upp till Tottenham som innehar en av Champions League platserna. Då ska det poängteras att Brighton har 3 matcher mindre spelade i den haltande tabellen. Här har man goda möjligheter att ta 3 nya poäng. Man trivs dessutom relativt bra mot Leeds och har inte förlorat det här mötet de två senaste säsongerna. Leeds ligger farligt nära nedflyttningsstrecket och är i starkt poängbehov. Därför väljer vi att chansa och ta med ettan på kupongen även om Brighton får ses som favoriter.

Match 4. Tottenham – Nottingham, 1

Tottenham vann bortamötet i höstas med 2-0 men det ska tilläggas att Nottingham är mer samspelta nu än vad man var då. Nottingham gick in i den här säsongen med en helt ny trupp då man värvade rejält i somras där hela 22 nya spelare anslöt till klubben. Efter en trevande start har man klättrat i tabellen och befinner sig just nu på en 14:e plats. Tottenham har ingen vidare form med förlust i FA-cupen, förlust mot Wolves i ligan och uttåg ur Champions League mot Milan i veckan. Därför tror vi att det är läge att studsa tillbaka nu. Hemma på Tottenham Hotspur Stadium vinner man över Forrest och vi spikar ettan på kupongen!

Match 5. Everton – Brentford, 2

Everton är under isen för tillfället. Tränare har avlöst varandra och det har inte fått någon effekt. Pontus Janssons Brentford ångar på och är just nu uppe på en 9:e plats i ligan vilket får anses riktigt bra. Man har dessutom spelat några matcher mindre än de flesta lagen. Med lite flyt kan man precis som Brighton blanda sig i topp 4 placeringarna. Everton saknar troligtvis sin bästa forward i Calvert-Lewin då han testas sent. Vi spikar tvåan på kupongen!

Övrigt om Stryktipset

  • En ensam vinare på Stryktipset erhåller 10.000.000 kronor automatiskt.
  • Spelstopp 16:00
  • Alla Premier League matcher kan du se på Viaplay.
  • Observera att Bournemouth – Liverpool spelas idag med tidig matchstart 13:30 och inte är på tipskupongen.

Ja då ses vi på Lördag nånstans…

Stryktipset - vi ses pa lördag