Kära sportvänner, påskkärringar och påskharar, hockey och fotboll står på sportprogrammet Långfredag 7 april 2023. Örebro HK – Skellefteå AIK och Mora IK – MoDo spelar fjärderundor i SHL respektive HockeyAllsvenskan. Ovanpå det har vi ett glatt gäng fotbollsmöten med bland annat Inter, Milan och Napoli i farten. Just dessa matcher finns alla att streama live direkt på både Unibet och Bet365. Längst ner bjuder vi på några förslag på påskvisor att sjunga upp sig med inför påskhelgen!

För att streama sport:
Registrera konton snabbt och enkelt helt gratis hos Unibet och Bet365. Ta för dig av välkomstbonusen som du får vid din första insättning på spelkontot för att kunna se alla sport stream alldeles fritt. Passar väl utmärkt nu under påskhelgens alla sportsändningar!

Långfredagssport 7 april 2023

Långfredagens sportsändningar 7/4 är som följer:

Hockeyfredag 7/4

Kl. 16:00
Mora IK – MoDo (HockeyAllsvenskan)
Kl. 19:30
Örebro HK – Skellefteå AIK (SHL)

Fotbollsfredag 7/4

Kl. 15:00
GAIS – IK Brage (Superettan)
Kl. 17:00
Salernitana – Inter (Serie A)
Kl. 19:00
Lecce – Napoli (Serie A)
Kl. 21:00
Milan – Empoli (Serie A)
Lens – Strasbourg (Ligue 1)
Sevilla – Celta Vigo (La Liga)

Sporttipset Långfredag 7/4

Vi plockar ut mötet Örebro HK – Skellefteå AIK för vårt speltips bland alla våra spel vi tänker sätta på odsskupongen denna Långfredag 7/4. Även om Örebro förlorade den tredje rundan mot Skellefteå med 3-0 på bortais så är det nu återigen hemmais i Behrn Arena som gäller. Därför tror vi att Örebro utökar ledningen i semifinalspelet till 3-1 i matcher under Långfredagskvällen. Oddset för hemmaseger står i detta nu i 2.45 @Unibet.

Svensk tradition kring långfredag

Långfredag är en svensk term som översätts till ”Good Friday” på engelska. I Sverige är Långfredag en dag av reflektion och eftertanke. Många kyrkor har gudstjänster och ceremonier för att minnas Jesu Kristi död på korset. Många människor väljer också att avstå från kött och alkohol under Långfredagen som en form av fasta och självdisciplin.

En annan tradition i Sverige är att äta påskmat på Långfredagen. Det är vanligt att äta kallskuret, som till exempel rökt lax, gravad lax, skinka eller kalkon, tillsammans med ägghalvor och potatissallad. Dessutom är det vanligt att äta godis och sötsaker, särskilt påskgodis som påskägg och marsipanfigurer. Det brukar också finnas olika aktiviteter för barn, som att måla påskägg och delta i påskjakt. Sammanfattningsvis är Långfredagen en helgdag som präglas av stillhet, eftertanke och traditionell påskmat. Men glöm nu inte bort all underbar sport som pågår under påskhelgen.

Påskbonusar 2023

Ha sportkul med extra sköna påskbonusar att spela på odds och casino med. Trevlig påskunderhållning nu alla spelvänner, påskkärringar, påskharar samt en och annan påskkyckling:

Sjung upp inför Långfredagens sportunderhållning

Här är några populära påskvisor på svenska att sjunga upp med inför sporthändelser denna sköna sportlångfredag:

  1. Nu är det påsk igen – en klassisk svensk påskvisa som sjungs av både barn och vuxna.
  2. Vi är påskliljor små – en annan populär påskvisa som ofta sjungs av barn.
  3. Påskharen – en rolig sång om påskharen som kommer med påskägg.
  4. Så går vi runt om ett enerbärsris – en traditionell påskvisa som handlar om påskfirandet.
  5. Uti vår hage – en svensk visa som inte handlar om påsk, men som ofta sjungs under påsken på grund av dess vårliga tema.
  6. Påskpsalmerna ”Se, vi går upp till Jerusalem” och ”O, Gud som haver barnen kär” – två psalmer som sjungs vid påsktider i kyrkor runt om i Sverige.

Dessa är bara några exempel på påskvisor, det finns många fler att upptäcka och sjunga tillsammans med familj och vänner under påsken.

Speltips Påskafton 2023 Hockey, Fotboll & Basket