Österrike – Sverige spelar en väldigt viktig EM-kval match tisdag 20/6 och tipset för dagen antyder att det blir en målsnål tillställning. Avspark i tisdagens möte Österrike – Sverige sker kl. 20:45 och matchen direktsänds TV6 och Viaplay.

Spela odds och livebetting under matchen på Unibet här >>.

Inför EM-kvalmötet Österrike – Sverige 20 juni

Inför den kommande matchen mellan Österrike och Sverige har Österrike en imponerande statistik i ryggen. Värdlandet har gått segrande ur tre av de fem senaste mötena mellan lagen. Det senaste mötet ägde rum för fem år sedan, då Österrike överraskande vann med 2-0. Nu är det dags för dessa lag att korsa sina klingor igen, och Österrike kommer med en stark ledning i gruppen med två segrar och en oavgjord match.

Vi förväntar oss att det blir en målsnål match med under 2,5 mål. Sverige har annars haft en imponerande målskörd i sina senaste fyra matcher, där det gjorts fler än två mål i varje match. Å andra sidan har Österrike spelat två matcher med över 2,5 mål under sina fem senaste matcher. Det är egentligen alltså goda förutsättningar för ett underhållande och målrikt möte, men vi tror dock på det motsatta.

Senaste gången dessa lag möttes i en officiell match var för åtta år sedan, och Österrike vann överlägset med 4-1. Nu när de möts igen är oddsen i hemmalagets favör. Enligt oddsen har Österrike en betydligt större chans att vinna matchen. Med tanke på deras tidigare framgångar mot Sverige och deras starka prestationer i de senaste fem inbördes matcherna är Österrike favoriter att ta hem segern. Men många gånger tycker vi att Sverige spelar bättre som underdog.

Förväntade startelvor Österrike – Sverige

Österrike har visat sin kvalitet genom att kvalificera sig för tre av de fyra senaste Europamästerskapen. I den föregående turneringen nådde de åttondelsfinalen innan de åkte ut. I juni överraskade de genom att besegra Belgien, och de är nu ute efter ännu en positiv prestation innan sommaruppehållet.

Förväntad startelva för Österrike: A. Schlager, Posch, Lienhart, Alaba, Wober, Wimmer, Seiwald, X. Schlager, Baumgartner, Arnautovic, Gregoritsch.

Sverige å sin sida har en imponerande rad av sex raka kvalificeringar till EM-turneringar. Men den nuvarande kvalificeringen ser ut att bli deras tuffaste utmaning hittills. Sverige kommer att göra upp med Österrike och Belgien om två eftertraktade platser som tar dem över gränsen och kvalificerar dem för nästa års tävling i Tyskland.

Förväntad startelva för Sverige: Nordfeldt, Gudmundsson, Ekdal, Starfelt, Sundgren, Karlsson, Olsson, Cajuste, Rohden, Claesson, Quaison.

Det blir en spännande match mellan två ambitiösa lag, där Österrike förväntas dra fördel av hemmaplan och sin tidigare dominans över Sverige. Sverige å sin sida är såklart fast beslutet att visa sin styrka och kämpa sig till en positiv prestation. Kom igen nu Janne Andersson och hela det svenska laget, se nu för guds skull att plocka tre poäng!

Österrike – Sverige tipset 20/6

Vi tor på få mål i matchen Österrike – Sverige, men vi hoppas innerligt att Sverige håller tätt bakåt och vinner! Under 2,5 mål totalt tippas till odds 1.76 @ Unibet.