Wimbledon 2023 live stream och speltips: Världens största och mest anrika tennisturnering börjar nu! Kvalmatcherna till huvudturneringen i Wimbledon måndag 3 juli – söndag 16 juli 2023 är redan igång och alla matcherna finns att se via live stream utan kostnad!

Wimbledon Live Stream 2023

Streama Wimbledon-tennis med Unibet TV för att inte missa något viktigt. Hos Unibet kan du titta på alla stora evenemang, inklusive Wimbledon, Franska Öppna, US Open och Australian Open. Upptäck spänningen i att följa dina favoritspelare i tennis samtidigt som du kan lägga spel, allt på samma plats. De tar inte ut någon avgift för streamingtjänsten – allt du behöver göra är att öppna ett konto och göra en mindre insättning. Utöver tennis sänder de också hundratals andra evenemang inom olika sporter och ligor från hela världen. Upptäck Unibets breda utbud av bettingmöjligheter genom att besöka deras spellobby online. Missa inte en sekund av spänningen med Unibet TV och streama Wimbledon-tennis live!

Titta på Wimbledon hos UNIBET HÄR >>

Speltips Wimbledon 2023

Om Novak Djokovic vinner årets Wimbledon 2023 så blir tangerar han även två andra historiska Wimbledon bedrifter. Han går i så fall samtidigt upp i delad ledning som både mesta Wimbledon-mästare samt som mästare fem år i rad. Med tanke på hur stabilt och säkert Djokovic vann Franska Öppna nyligen så måste vi bara spela honom som vinnare även i Wimbledon 2023 till odds 1.67 @ Unibet.

Wimbledon historia

Wimbledon är en av världens mest prestigefyllda och äldsta tennisturneringar. Den hålls årligen på All England Lawn Tennis and Croquet Club i distriktet Wimbledon, London, Storbritannien. Turneringen spelas på gräs och är en av de fyra Grand Slam-turneringarna i tennis, tillsammans med Australian Open, French Open och US Open.

Wimbledon grundades 1877 och har sedan dess varit en höjdpunkt i tennisvärlden. Den är känd för sina traditionsrika ceremonier, som inkluderar att spelarna bär vita kläder och att publiken äter jordgubbar med grädde under matcherna.

Under åren har Wimbledon sett många ikoniska tennismatcher och legendariska spelare. Namn som Björn Borg, John McEnroe, Pete Sampras, Serena Williams och Roger Federer är bara några av de stora spelarna som har vunnit titlar på Wimbledon.

Wimbledon har även haft några historiska ögonblick, till exempel den längsta tennismatchen någonsin som spelades mellan John Isner och Nicolas Mahut 2010. Matchen pågick i över 11 timmar över tre dagar.

Wimbledon är unikt eftersom det är den enda Grand Slam-turneringen som fortfarande spelas på gräs. Detta ger spelet en annorlunda dynamik jämfört med de andra turneringarna.

Turneringen har olika evenemang för både herr- och damsingel, dubbel och mixed dubbel. Vinnarna i singelkategorin belönas med den prestigefyllda titeln ”Wimbledon-mästare” och får ta emot den berömda ”Wimbledon-trofén”, även känd som ”The Venus Rosewater Dish” för damer och ”The Gentlemen’s Singles Trophy” för herrar.

Wimbledon är en viktig del av tennisens historia och fortsätter att vara en av de mest älskade och respekterade turneringarna i världen.

Vem har vunnit Wimbledon flest gånger?

På herrsidan är det den schweiziska spelaren Roger Federer som har vunnit Wimbledon flest gånger i singel. Han har vunnit turneringen hela åtta gånger, vilket han gjorde under åren 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012 och 2017. Novak Djokovic har vunnit de fyra senaste årens Wimbledon-mästerskap och är nu uppe i sammanlagt sju Wimbledon-titlar. Vid händelse av seger även 2023 går han ikapp Roger Federer. Dessutom blir han så fall även den tredje herrspelaren i historien som vinner Wimbledon fem gånger på raken, jämte Roger Federer och Björn Borg.

På damsidan är det den amerikanska spelaren Martina Navratilova som har flest segrar i singel vid Wimbledon. Hon har vunnit turneringen nio gånger, vilket hon gjorde under åren 1978, 1979, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987 och 1990.

Tennis livebetting och stream

För dig som är intresserad av betting och tennis finns det mycket att se fram emot hos Unibet. De erbjuder konkurrenskraftiga odds på Wimbledon och andra populära tennisturneringar. Du kan lägga pre-match bets och live bets under turneringen för att få en optimal tennisupplevelse. Unibet har ett brett spelutbud med olika oddsmarknader och spelformer. Du kan satsa på att vinnaren av hela turneringen, en specifik match eller din favoritspelare. Du kan också använda deras streamingtjänst, Unibet TV, för att titta på Wimbledon och hitta aktuella odds på samma plats.

En av fyra Grand Slam-turneringar

Wimbledon är en av de fyra Grand Slam-turneringarna som arrangeras varje år, tillsammans med Franska Öppna, Australian Open och US Open. Det är den äldsta och mest prestigefyllda av de fyra turneringarna och har hållits sedan 1877 på All England Lawn & Cricket Club i London. Vid Wimbledon hålls traditionerna högt, inklusive kravet på att spelarna bär vita kläder och att publiken äter jordgubbar under matcherna. Årets Wimbledon-turnering kommer att äga rum mellan den 3:e och 16:e juli.

Novak Djokovic är den regerande mästaren i herrsingel, med totalt 7 segrar i Wimbledon. Roger Federer är den spelare som har vunnit turneringen flest gånger, med hela 8 segrar. Tidigare framgångsrika svenska spelare inkluderar Björn Borg med 5 raka segrar mellan 1976 och 1980 samt Stefan Edberg, som vann 1988 och 1990.

När det gäller damsingel vann Elena Rybakina förra årets tävling, och tidigare framgångsrika kvinnliga spelare inkluderar Serena Williams och Venus Williams.

Brett utbud odds, live betting och stream

Unibet erbjuder ett brett utbud av Wimbledon-odds, både för att satsa på vinnare av hela turneringen och enskilda matcher. Du kan välja mellan olika spelkombinationer och liveodds, och Unibet tillhandahåller även statistik och streamingtjänster för att underlätta din tennisbettingupplevelse.

Förutom Wimbledon kan du också hitta odds och streaming för andra stora tennisevenemang som Franska Öppna, US Open och Australian Open. Unibet har en mobilapp som gör det möjligt att betta och streama tennis även när du är på språng.