Nu börjar VM på allvar för Sveriges damlandslag i fotboll, på söndag 6/8 väntar USA i åttondelsfinal och vi kollar in oddsen inför matchstart kl. 11:00 samt bjussar på ett speltips.

Sverige – USA Odds & Tips dam-VM 6 augusti 2023

Sverige och USA har på damsidan en historik av oerhört intensiva och spännande fotbollsmatcher mot varandra. Oftast har USA varit det starkare laget men faktum är att Sverige nästintill krossade USA senast de möttes. Det var i OS-premiären 2021 men mer om detta längre ner.

Inför söndagens match så har Sverige hittills visat upp en fin stabilitet under gruppspelet till skillnad mot USA som var lite illa ute men redde upp situationen i slutändan. Trots detta är USA ganska stora favoriter att vinna enligt spelbolagen. Men vi håller inte med om det alls utan tror istället på svensk seger och avancemang till kvartsfinal. Speltipset blir svensk seger, troligtvis utan Caroline Seger som har skadekänning, till odds 3.70 hos Unibet >>>.

Här ser du oddsen hos Unibet i ögonblicket när detta inlägg skrivs inför kommande åttondelsfinaler i dam-VM 2023:

Sverige - USA odds dam-vm 2023

Oddsen ovan är korrekta vid tidpunkten för publicering men kan komma att bli ändrade.

Tidigare inbördes matcher mellan Sverige och USA

Här är korta sammanfattningar av de fem senaste matcherna:

21 juli 2021 – OS: Sverige – USA 3-0: I OS-premiären mellan Sverige och USA den 21 juli 2021 stod det svenska laget för en imponerande prestation. Sverige dominerade spelet och visade upp en stark offensiv samt en disciplinerad defensiv. De svenska spelarna kombinerade skickligt och utnyttjade varje möjlighet som uppstod. Resultatet blev en imponerande seger med 3-0 mot det amerikanska laget. Målen kom från olika delar av laget och visade på Sveriges mångsidighet och samarbete på planen. Detta var en viktig vinst för Sverige och visade deras kapacitet att utmana och besegra starka motståndare som USA.

Tyvärr minns nog många av oss hur snöpligt OS slutade för svensk del då Sverige hade avgörandet i egna händer i OS-finalen mot Kanada men ändå förlorade tillslut. Sverige var betydligt bättre än Kanada långa perioder under finalmatchen men efter oavgjort vid full tid och mållös förlängning så fick vi se ett avgörande på straffar. Däri hade vår svenska ikon Caroline Seger chansen att avgöra hela OS med ett svenskt OS-guld när hon stegade fram till straffpunkten. Men en missad straff och fortsatt motgång i straffavgörandet direkt efter bidrog till kanadensisk vinst istället.

10 april 2021 – Träningsmatch: Sverige – USA 1-1: Den 10 april 2021 möttes Sverige och USA i en vänskapsmatch. Matchen var jämn och båda lagen visade upp goda färdigheter och taktiskt kunnande. Resultatet blev en 1-1 oavgjord match där båda lagen kämpade hårt för att dominera och ta ledningen. Sverige visade sin förmåga att hålla jämna steg med det amerikanska laget och lyckades till slut spela oavgjort. Detta visade på en stark laganda och en förmåga att anpassa sig till olika utmaningar på planen.

8 november 2019 – Träningsmatch: USA – Sverige 3-2: I en träningsmatch den 8 november 2019 mellan Sverige och USA var det det amerikanska laget som drog det längsta strået. Matchen var intensiv och båda lagen kämpade hårt för att ta kontroll över spelet. USA lyckades till slut vinna med 3-2, vilket visade deras offensiva skicklighet och förmåga att utnyttja målchanser. Sverige visade dock en imponerande kämparanda och förmåga att hota det amerikanska försvaret.

20 juni 2019 – VM: Sverige – USA 0-2: Vid fotbolls-VM för damer (FIFA Women’s World Cup) den 20 juni 2019 möttes Sverige och USA. Det amerikanska laget var bättre än Sverige och vann matchen rättvis med 2-0. De kontrollerade spelet och hade en imponerande förmåga att kombinera och skapa målchanser. Sverige kämpade hårt men lyckades inte riktigt komma upp på samma nivå som det dominanta amerikanska laget. Detta var en viktig seger för USA i turneringen.

8 juni 2017 – Träningsmatch: Sverige – USA 0-1: I en tät match mellan Sverige och USA den 8 juni 2017 var det det amerikanska laget som lyckades ta hem segern med 1-0. Matchen var intensiv och båda lagen kämpade hårt för att skapa målchanser. USA visade sin skicklighet genom att utnyttja en av sina möjligheter och sätta bollen i nät. Sverige kämpade för att komma tillbaka men lyckades inte få in en kvittering. Detta var en match där varje detalj spelade roll och det amerikanska laget lyckades ta tre poäng.