Peking – Blåvitt i Allsvenskan står på fotbollsprogrammet idag. Dessutom får även träningsmatchen Liverpool – Darmstadt 98 vårt fokus lite senare på kvällen vilken du kan streama live direkt på Unibet här utan kostnad >> med start kl. 20:00

Det blir en blåvit kamp där hemmalaget Norrköping befinner sig tio placeringar bättre än Göteborg men där gästande Änglarna har vunnit tre av fyra allsvenska möten dem emellan. Den fjärde matchen och den allra senaste i maj slutade oavgjort 1-1.

Speltips Peking – Blåvitt

Innan vi berättar för dig om vårt val av speltips inför matchen Peking – Blåvitt 7/8 så vill vi slå ett slag för Unibets spelblogg där de skriver om de senaste fotbollsnyheterna samt delger ett antal intressanta oddsmöjligheter.

Vi själva tar dock och tippar Peking som vinnare över Blåvitt denna måndag till odds 2.20 hos Unibet. Men som du ser så finns förutom de tre 1-X-2 oddsen ytterligare 263 olika odds att välja emellan för just den här matchen.

Unibet odds Peking - Blåvitt 7 aug 2023

Streama kvällens träningsmatch Liverpool – Darmstadt 98 live med start kl. 20:00 direkt på Unibet här utan kostnad >>

Liverpool - Darmstadt odds 7 aug 2023

Fin fotbollshistoria mellan Peking och Blåvitt

Matchhistorien mellan IFK Norrköping (Peking) och IFK Göteborg (Blåvitt) har varit lång och innehållsrik. Dessa två klubbar är två av de mest framstående och historiskt betydelsefulla fotbollsklubbarna i Sverige. De har mötts i otaliga matcher och deras rivalitet har spelat en viktig roll i svensk fotbollshistoria.

På 1940- och 1950-talen var Peking och Blåvitt två av de dominerande lagen i svensk fotboll. Båda klubbarna hade perioder av framgång där de vann Allsvenskan och Svenska Cupen. Deras möten under denna tid var intensiva och ofta avgjorde de titlar och mästerskap. Under årtiondena som följde fortsatte matcherna mellan Peking och Blåvitt att vara höjdpunkter i svensk fotboll. Deras möten drog alltid stor publik och hade en särskild plats i fansens hjärtan. Matcherna var ofta tätt spelade och kunde vara fulla av dramatik och spänning.

Dessa två klubbar har bidragit till att forma fotbollshistorien i Sverige och deras rivalitet har varit en viktig del av den svenska fotbollskulturen. Fansen har alltid sett fram emot matcherna mellan IFK Norrköping och IFK Göteborg som en möjlighet att stödja sina lag och uppleva fotbollsintensitet på högsta nivå.