Idag 6 augusti 2023 spelas Community Shield finalen mellan Manchester City och Arsenal, dvs vinnaren av Premier League och vinnaren av FA-cupen. Eftersom Manchester City vann både ligan och FA-cupen så får det bli 2:an Arsenal som deltar i detta möte. Du ser matchen via live stream direkt på Unibet här >>>.

odds Man City Arsenal Community Shield 2023

Vårt speltips i finalen

Man kanske inte ska dra allt för stora växlar av en enstaka match men det blir ändå kul och se hur lagen står sig inför Premier League säsongen. Manchester City som vann i princip allt förra säsongen har haft en del ruljans på spelare. Av de som lämnat som sticker ut mest i mängden så är det främst Mahrez och Gündogan som kommer kännas för klubben. Ersättare som man plockat in är bland annat Kovacic från Chelsea och Gvardiol från RB Leipzig. Den sistnämnde spelar i försvaret och kommer garanterat bli en världspelare!

Arsenal har två tunga nyförvärv i Declan RIce från West Ham och Kai Havertz från Chelsea. Båda två kommer gå in och bidra till Arsenals startelva. Man har även värvat holländaren Jurrien Timber från Ajax som är en duktig stark försvarare. Spelare som lämnat som var bidragande förra säsongen är bland annat Granit Xhaka som gått till Leverkusen. Hans speltid i Arsenal skulle ha minskat i och med Rice ankomst. Det centrala mittfältet kommer förmodligen bestå av Rice, Ödegaard och Havertz, där den sistnämnde blir länken mellan mittfält och anfall.

Vi tänker oss att lagen kommer mönstra det starkaste de har för tillfället i den här finalen. Vi tror också att man kommer våga gå offensivt då man har allt att vinna och ingenting att förlora. Vårt speltips blir därför att båda lagen gör mål till oddset 1.65 @Unibet. (Oddset är löpande och kan komma att ändras).

Manchester City mot Arsenal i Community shield finalen visas av Viasat Premium, Viaplay och Unibet med matchstart 17:00.

Manchester City - Arsenal Community Shield final