Chelsea tar idag emot Liverpool på Stamford Bridge med matchstart 17:30 i den första omgången av Premier League säsongen 2023/2024. Det kommer inte bara bli en match i matchen utan det pågår även en duell mellan lagen vid sidan av planen.

Silly Season har verkligen varit galen denna sommar

Silly Season har inte varit sig lik då Saudiarabien blandat sig i leken och börjat värva spelare från Premier League. En del menar på att det här kommer vara början på undergången för Premier League medans andra hävdar att det gynnar ligan och lagen i PL positivt. Helt plötsligt har man hittat sätt att göra sig av med spelare som sitter på dyra löner och som är på nedgång. Chelsea är ett av lagen som skeppat ett antal spelare till Saudiarabien i form av Kante, Koulibaly och Mendy. Chelsea har verkligen rensat i truppen inför den här säsongen. Hela 17 spelare har hittills lämnat men man har också värvat en hel del i form av unga talangfulla spelare. Frågan är om det är tillräckligt för att hävda sig i Premier League och klara en topp 4 placering? I PL krävs en hel del rutin och det kommer inte gå att vinna kontinuerligt med talang och entusiasm. Med det sagt kan det nog bli bra om några år ifall Pochettino får tid på sig att arbeta med truppen.

Chelsea och Liverpool i duell om två spelare

Under torsdagskvällen kom ett sent but från Liverpool på mittfältaren Caicedo som Brighton accepterade. Chelsea har jagat spelaren hela sommaren och fått bud på bud nekat av Brighton. Budet som kom från Liverpool var på 110 miljoner pund och skulle ifall det gått igenom hela vägen gjort övergången till den dyraste i Premier Leagues historia. Där och då trodde man att Liverpool skulle snuva Chelsea på den talangfulla mittfältaren från Colombia men spelaren själv ska ha tackat nej till en övergång till Liverpool. Han vill hålla sitt ord och ansluta till Chelsea. Det innebär att Chelsea behöver matcha Liverpools bud och i sådana fall själva slå det brittiska transferrekordet.

Om något av lagen inte lyckas värva Caicedo så har man riktat in sig på Lavia från Southampton. En spelare som båda lagen vill ha. Senaste ryktet säger att Chelsea kommer värva Caicedo och göra allting klart under lördagen. Men man kommer också försöka sig på en dubbelvärvning och även ta in Lavia från Southampton. Kuriosa i sammanhanget är att Chelsea och Liverpool möts idag och när denna artikel skrivs så vet vi inte på vilken sida av planen som Caicedo kommer infinna sig i.

VM-Bingo – Vinn 20 000 kr varje enastående dag!

Chelsea – Liverpool speltips

Svårt att säga var lagen står inför den första omgången och såhär tidigt på säsongen. Det brukar oavsett alltid bli tuffa jämna dueller när lagen möts. Båda lagen har tappat en hel del rutin och kanske framför allt på mittfältet. Henderson, Fabinho, Keita, Oxelade-Chamberlain, Millner och Firminho är de tyngsta namnen som lämnat. Helt klart behöver man stärka upp det centrala mittfältet men man lär inte hinna göra det till dagens drabbning.

Chelsea har också tappat en hel del spelare i form av Havertz, Mount, Kante, Jorginho (januari), Pulisic, Kovacic, Ruben Loftus-Cheek, Joao Felix, Mendy, Ampadu, Azpilicueta, Aubameyang och Koulibaly för att nämna de främsta namnen. Nkunku (skadad) och Jackson har anslutit framåt. Den sistnämnda har imponerat på försäsongen och kan visa sig vara ett riktigt lyckat nyförvärv. Hur slutar då matchen? Jag tror vi får se en rätt tillknäppt tillställning där inget av lagen vill gå bort sig. Därför känns ett underspel på sin plats.

Under 2.5 mål i matchen synas till oddset 1.58 @Unibet. (Oddset är löpande och kan komma att ändras). Chelsea Liverpool kan ni se hos Viasat Premium eller Viaplay.

Speltips Premier League 2023-2024