Manchester City – Sevilla spelar under onsdagen den 18 augusti om titeln i Europeiska supercupen 2023 och finaldramat visas på TV4 med matchstart kl. 21:00.

Europeiska supercupen, ibland kallad UEFA Super Cup, är en årlig fotbollstävling som organiseras av Union of European Football Associations (UEFA). Den spelas normalt i augusti och är en match mellan vinnarna av två stora europeiska klubbtävlingar: UEFA Champions League och UEFA Europa League.

Onsdagens bästa fotboll 18 augusti 2023

VM-semifinal damer 
12:00 Australien D – England D

Svenska Cupen kvalfinal
18:30 Dalkurd FF – AIK

ENGLAND: EFL Cup
20:45 QPR – Norwich

Europeiska supercupen
21:00 Manchester City – Sevilla

Tipset inför Europeiska supercupen Manchester City – Sevilla 16/8

Stor favorit att vinna Europeiska supercupen 2023 är föga oväntat Manchester City. Men Sevilla som vunnit Europa League inte mindre än sju gånger under 2000-talet ska man absolut inte räkna bort. Dock har Sevilla endast lyckas vinna den Europeiska supercupen en gång av de sju gånger man gått upp mot Champions League mästarna. Det var 2006 då man vann över Barcelona med 3-0.

Vi tänker oss en finaltillställning av det något målrikare snittet och spelar på att det blir över 3,5 mål i matchen. Odds 2.65 @ Unibet.

Spela odds på Europeiska supercupen

Ta för dig av alla fina välkomsterbjudanden som spelbolagen ger nya spelare vid registrering:

VM-Bingo – Vinn 20 000 kr varje enastående dag!

Lite mer info om Europeiska supercupen

Matchen fungerar som en typ av säsongsupptakt och äger rum på en neutral plats. Platsen för matchen kan variera från år till år. Vinnaren av UEFA Champions League möter vinnaren av UEFA Europa League och båda lagen tävlar om titeln Europeiska supercupmästare.

Europeiska supercupen är en prestigefylld titel för klubblagen och ger dem möjlighet att tävla mot varandra i en direkt konfrontation. Det är också en chans för fotbollsfans att se några av de bästa lagen i Europa tävla mot varandra tidigt på säsongen.

Tävlingen har funnits sedan 1972 och har genomgått flera förändringar och justeringar över åren. Det är en av de många europeiska fotbollsturneringarna som bidrar till den spännande och omfattande fotbollskulturen på kontinenten.