Två matcher spelas i Premier League idag där det är oviss utgång att vänta. Aston Villa tar emot Everton hemma där båda lagen förlorade sina premiärer. Vi kikar även på londonderbyt mellan West Ham och Chelsea.

Speltips Aston Villa – Everton

Aston Villa gjorde det bra förra säsongen i Premier League och på papperet ser man faktiskt starkare och bättre ut i år. Trots detta åkte man på en brakförlust i premiären borta mot Newcastle med 5-1. Faktum är dock att matchen var jämn i antal målchanser och att Villa släppte in 3 mål sista halvtimmen gör att resultatet känns i överkant mot hur matchbilden såg ut. Vi tror på revanch här där Aston Villa borde ha en god chans att vinna över Everton hemma. Everton hade problem att hänga kvar redan förra säsongen och 0-1 mot Fulham i premiären var nog inte vad laget från Liverpool hade hoppats på. Ska man ta med sig något positivt från den matchen så skapade man väldigt mycket målchanser framåt utan att göra mål.

Vi tror att Aston Villa vinner det här mötet och den raka ettan spelas till oddset 1.68 @Unibet. Aston Villa – Everton har matchstart 15:00 och visas av Viasat Premium och Viaplay.

Dessa spelbolag innehar alla svensk spellicens och du kan därmed ta del av fina välkomsterbjudanden och tippa på Premier League så länge som säsongen pågår:

Speltips West Ham – Chelsea

Spännande möte att vänta där framförallt Chelsea ser mer spännande ut den här säsongen då man renoverat truppen rejält. Många av de äldre spelarna har rensats ut och man har värvat unga talanger på långa kontrakt. I veckan har man stärkt upp det centrala mittfältet med Caicedo från Brighton och Lavia från Southampton. Båda två är bollvinnare och gillar att hämta mycket boll från backlinjen och sen fördela spelet. Chelsea som klarade 1-1 i premiären mot Liverpool såg allt bättre ut desto längre matchen gick. Tyvärr har lagkapten Reece James dragit på sig en streckning i baksida lår och väntas bli borta några veckor från spel. Gusto ersätter som wingback/högerback beroende på formation.

West Ham har tappat Declan Rice till Arsenal den är säsongen och dem pengarna har man inte satt sprätt på än. Vi tror att man vill stärka upp i backlinjen då man nyss gjorde ett försöka att värva Harry Maguire från Manchester United. Man har tagit två mittfältare/ersättare för Declan Rice där man värvat Ward-Prowse från Southampton och Edson Alvarez från Ajax. Från dem egna leden har man flyttat upp centerforwarden Mubama från U-21.

West Ham är alltid tunga att möta på London Stadium och det brukar smälla fint när det är londonderby. Det finns mer talang och tekik i Chelseas startelva men kommer de klara av att stå emot den rutin och fysik som West Ham lag besitter? Några dueller att hålla koll på är Silva mot Antonio och Soucek mot Caicedo. Benrahama på kanten mot Gusto kommmer också bli intressant att följa då båda två är snabba ettriga spelare.

Vårt speltips blir att båda lagen gör mål till oddset 1.70 @Unibet. (Oddset är löpande och kan komma att ändras). West Ham – Chelsea har avspark 17:30 och visas av Viasat Premium och Viaplay.

Du har väl inte missat att Friidrotts VM pågår just nu och här kan du läsa mer om tv tider och stream av mästerskapet.

Speltips Premier League 2023-2024