Två Premier League matcher spelas idag där Bournemouth tar emot Chelsea hemma på Vitality Stadium med start 15:00. 17:30 spelar Everton och Arsenal på Goodison Park. Vi har valt att fokusera vårt speltips på den första matchen.

Två lag som inlett säsongen svajjigt

Båda lagen har inlett säsongen relativt svagt och svajjigt. Bournemouth klarade sig klar förra säsongen med 39 inspelade poäng och nu har man skrapat ihop 2 poäng på 4 matcher. Det tyder på att det kommer bli tufft även den här säsongen att hänga kvar. Man brukar prata om att det krävs ungefär 38 poäng i Premier League för att hänga kvar och då kommer Bournemouth snart behöva ta 3 poängare om det ska vara möjligt. Bournemouth har ändå visat upp kampvilja mot så väl Liverpool som Tottenham den här säsongen. Trots det har man gått tomhänta.

Nu väntar ett Chelsea som håller på att bygga nytt. I princip har hela truppen bytts ut under det sensate året och det är en ung trupp som Pochettino har till förfogande. Chelsea har skapat en hel del chanser i sina matcher men har haft problem med målskyttet. Skadelistan är stor och det var den även förra säsongen. Det kommer antagligen bli något av mellanmjölk för Chelsea den här säsongen. Spelarna verkar ändå vara nöjda med Pochettino som tränare. Hoppas han får tid, något som hans föregångare inte fått.

Speltips Bournemouth – Chelsea

Om man kollar statistiken på Bournemouths hemmamatcher så har de vaskat fram en hel del hörnor. Nu möter man ett Chelsea som kommer vara spelförande och som bygger sitt spel på att hitta Sterling eller Chillwell högt upp i planen. Även Gusto kommer fylla på när han går fram på sin högerkant. Chelsea brukar också få till en hel del hörnor och därför känns ett överspel lockande.

Hörnspel – Fler än 10,5 hörnor i matchen mellan Bournemouth – Chelsea rekas till oddset 1.95 @Unibet.