Kl. 13:00 påbörjar söndagens och 1:a oktober’s enda fotbollsmatch i engelska Championship mellan Blackburn Rovers och Leicester City vilken du kan se via live stream direkt på NordicBet här >>.

Blackburn – Leicester live stream 1/10

Leicester City beger sig till Ewood Park för att möta Blackburn Rovers och siktar såklart på att säkra segern vilket i så fall kommer stärka deras position högst upp i Championship-tabellen. I en tid när Rävarna är involverade i en tät strid om förstaplatsen, har Blackburn sjunkit till 14:e plats efter två på varandra följande förluster i den engelska andra divisionen.

NordicBet erbjuder live stream av matchen Blackburn – Leicester när man är inloggad. Så länge du har en krona ståendes på spelkontot kan du streama mändder av matcher ifrån en rad olika sporter direkt i din mobil, padda eller dator. Ta din välkomstbonus hos NordicBet när du gör din första insättning, du får just nu 100% upp till 500 kr + 100 gratis snurr!

Speltips Blackburn – Leicester 1 nov 2023

Under landslagsuppehållet måste Leicester Citys huvudtränare Enzo Maresca ha varit nyfiken på att se hur hans Leicester skulle reagera efter att ha förlorat sin första match för säsongen mot Hull City på egen hemmaplan med 0-1. Den italienska tränaren kan bara ha varit glad över svaret då Rävarna lyckades tillskansa sig tre raka segrar mot i tur och ordning Southampton, Norwich City och Bristol City i Championship.

East Midlands-laget har skrapat ihop 21 poäng på bara åtta matcher. För närvarande är det endast Ipswich Town och Preston North End som hänger med uppe i toppen av Championship tabellen. Det är redan åtta poäng ner till sjundeplatsen, vilket befäster deras minimimål att nå en playoff-plats så här tidigt, och Maresca kommer att känna att hans lag kan fortsätta att satsa allt på segrar i de kommande matcherna.

Formen hos Blackburn och Leicester

Ett mycket förändrat lag utmanade Liverpool på Anfield i EFL Cup senast, där Leicester tog ledningen innan de till slut föll med 3-1 på Merseyside. Under tiden hade Blackburn en mycket mer produktiv vecka i den turneringen, där de gick vidare från tredje omgången mot Cardiff City med en 5-2-seger. Förvånansvärt nog har Jon Dahl Tomassons lag gjort totalt 17 mål under bara tre EFL Cup-matcher den här säsongen, vilket har gett dem en plats i sextondelsfinalen mot Chelsea.

Men Tomasson bör nog vara mycket mer oroad över Blackburns form i Championship. Med fyra förluster på sex matcher har det fått laget att sjunka till den nedre halvan av tabellen. Dock hittar vi några positiva aspekter att ta med sig ifrån senaste matchen förra helgen där Blackburn kom tillbaka två gånger om och kvitterade mot Ipswich innan det tillslut ändå blev en förlust med 4-3, Så nu ligger Rovers tre poäng efter de sex främsta lagen och behöver en positiv händelseutveckling i mötet med Leicester inför det kommande internationella uppehållet i oktober.

Lagens truppformeringar

Tomasson gjorde förändringar i laget inför EFL Cup-matchen mot Cardiff, vilket kan leda till flera ändringar i Blackburns startelva jämfört med deras senaste ligamatch.

Sondre Tronstad och Dilan Markanday har bägge två chansen till en plats i startelvan på mittfältet eller på kanten. Samtidigt återstår det att se om Tomasson kommer att flytta Andrew Moran till en central roll efter hans inflytelserika insats mot Bluebirds. Däremot kommer Ryan Hedges att vara borta i tre månader efter att ha ådragit sig en hamstringsskada mot Ipswich.

Efter att ha gjort ett snyggt mål mot Liverpool hoppas Kasey McAteer på en plats i anfallet för Leicester. James Justin förväntas spela som vänsterback efter den knäskada som Callum Doyle ådrog sig, men resten av laget från matchen mot Bristol City bör förbli detsamma.

Möjlig startelva för Blackburn Rovers:
Pears; Brittain, Carter, Hyam, Pickering; Travis, Tronstad; Moran, Szmodics, Sigurdsson; Leonard

Möjlig startelva för Leicester City:
Hermansen; Pereira, Faes, Vestergaard, Justin; Ndidi, Winks, Dewsbury-Hall; McAteer, Vardy, Mavididi

Det finns en oviss faktor kring Blackburn där de blandar starka insatser med svagare sådana, vilket trots allt gör dem till ett hot mot de flesta lagen i Championship. Men den här gången kan vi inte se annat än att Leicester fortsätter på sin väg och återigen tar en övertygande bortaseger @ 2.03 hos NordicBet. Men vi tror samtidigt inte att det kommer bli tal om någon målkavalkad under matchen. Vi förutspår färre än 3,5 mål i matchen @ 1.58 hos NordicBet.

Kolla gärna in vår spelguide och spelbonusar!