Burnley Chelsea på Turf Moor med matchstart 16:00 svensk tid där vi tror på bortagänget. Här följer dagens speltips i Premier League.

Burnley Chelsea speltips

Två lag som inte startat säsongen som förväntat. Burnley som tog Championship med storm förra säsongen har inte fått den start man hoppats på i Premier League. Kompany har med sitt Burnley verkligen fått bekänna färg på hur svårt Premier League kan vara. Nu väntar ett Chelsea som är lite på gång och det kommer sannerligen inte bli någon lätt uppgift. När lagen möttes senast på Turf Moor så var det våren 2022 och då slutade det här mötet 0-4 till Chelseas favör. Det var visserligen skillnad på det Chelsea som ställde upp då. Målskyttar den gången var Havertz (2), James och Pulisic. Ingen av dessa är med i dagens möte.

Skador

James syntes träna med laget i veckan men även om han inte är helt skadefri så är han avstängd idag efter att ha sagt ett par väl valda i spelartunneln till domaren i mötet med Aston Villa. I hemmalaget saknas vår svensk Hjalmar Ekdal pga en knäskada. Han har dock fått sparsamt med speltid under Kompany. Gudmundsson, Hedilazio, Obafemi och Redmond saknas också. Tunga avbräck så klart men det är ingenting mot hur Chelseas skadeläge ser ut. Chilwell, Fofana, Gusto, James, Lavia, Nkunku, Badiashile, Bettinelli och Chukwuemeka saknas pga skador eller avstängningar.

Chelsea med stark startelva

Chelsea kan trots detta ändå starta en stark startelva som vunnit de två senaste matcherna. Det gör att vi tror på bortagänget i det här mötet. Sedan Pochettino gick över till en 4 backs linje så har det sett bättre ut. Sanchez i mål. Cucurella, Disasi, Silva, Colwill i fyrbackslinjen. 3 mann på mitten i Gallagher, Caicedo, Fernandez. 3 mann i anfallet och här blir det mer svårt att ta ut de som startar. Mudryk som gjorde det bra senast klev av med en känning så vi tror att Sterling får chansen till vänster. I mitten ser vi förmodligen Jackson som är tillbaka efter avstängning och till höger Palmer som gjort det riktigt bra i de sista två matcherna.

Speltips

Chelsea har släppt in nästminst mål i ligan efter Manchester City. Får man bara fart på målskyttet så kommer man börja vinna matcher och klättra i tabellen. Mötet mot Burnley är viktigt för Londonklubben då man efter den går in i en tuff period av matcher.

Vi tror att man vinner här och vårt speltips blir den raka tvåan på kupongen till oddset 1.77 @Unibet.

Missa inte heller att det är 20 miljoner i jackpot på veckans stryktips samt att du kan streama härligt fartfyllda semifinaler i dartens World Grand Prix ikväll mellan världens bästa dartkastare och en helgalen publik i engelsk pubmiljö!

Speltips Premier League 2023-2024