Belgien har säkrat sin plats i EM 2024 och går in i måndagens kvalmatch mot Sverige som obesegrade ledare i sin grupp. Efter en imponerande seger mot Österrike med 3-2 på fredagen, har de redan säkrat sin biljett till mästerskapet i Tyskland. För Sverige är läget mer osäkert, och deras dröm om att nå EM kan vara på väg att krossas redan innan avspark.

EM-kval mötet Belgien – Sverige sätter igång 20:45 måndag 16 oktober 2023 och sänds direkt på TV6, Viaplay och TV4 Play+ Sport. Bra oddsutbud på matchen hittar du hos:

Speltipset inför Belgien – Sverige i EM-kvalet 16/10

I kvalspelet leder Belgien gruppen med imponerande 16 poäng. Österrike ligger på andra plats med 13 poäng, medan Sverige har sex poäng. Det är värt att notera att Sverige har en match mindre spelad i kvalspelet än de andra två lagen. Detta innebär att Österrike kan säkra sin EM-plats om de vinner sin match mot Azerbajdzjan, som börjar klockan 18:00 på måndag. Om så sker, kommer Sverige att stå inför en svår uppgift mot Belgien, vars match börjar klockan 21:00.

Belgien imponerar som vanligt inför mästerskapen

Belgien har imponerat i kvalspelet och är obesegrade hittills. De har en stark målskillnad och har visat upp imponerande offensiv kraft. Romelu Lukaku, en av Europas bästa anfallare, har varit i fantastisk form och har redan gjort åtta mål i de första fem kvalmatcherna. Belgien ser ut att vara på god väg att säkra sin plats i EM 2024, och måndagens match mot Sverige ger dem en möjlighet att göra det officiellt.

Sverige har underpresterat och EM-läget är i det närmaste hopplöst

För Sverige ser läget betydligt mer komplicerat ut. Deras chanser att kvalificera sig till EM ser ut att vara på väg att krossas, och de kan behöva förlita sig på en playoff-plats om de ska ha någon chans att nå mästerskapet. Janne Andersson och hans lag står inför en enorm utmaning mot Belgien, särskilt med tanke på Lukakus form.

Således är måndagens match mellan Belgien och Sverige inte bara en kamp om poäng i kvalspelet, utan även en match som kan avgöra Sveriges öde i EM-kvalet. För Sverige är det viktigt att följa matchen, men det är ingen tvekan om att deras drömmar om att nå EM är hotade. Belgiens obesegrade kvalspel och imponerande målskillnad gör dem till favoriter i det kommande mötet. Det återstår att se om Sverige kan överraska och ge sin dröm om EM ett sista hopp eller om Belgien kommer att fira ännu en imponerande seger på vägen mot Tyskland 2024.

Tipset: Över totalt 2,5 mål i matchen, odds 1.97 hos Unibet.

Streama NHL hockey live och gratis, läs mer här!