På söndag 22 oktober 2023 med start kl. 20:45 smäller det till rejält i Serie A när Milan och Juventus gör upp om poängen i en match som du kan se via live stream direkt på Unibet. Ta gärna del av vårt speltips inför Milan – Juventus en bit ner också!

Minnesvärda episka matchklassiker mellan AC Milan och Juventus i Serie A

Många klassiska matcher har avverkats mellan de italienska jättarna AC Milan och Juventus genom åren. Deras möten på fotbollsplanerna har varit stora höjdpunkter i Serie A och väckt passion och entusiasm hos fotbollsfans världen över. Men dessa möten är mer än bara vanliga fotbollsmatcher; de är en kamp mellan två historiska rivaler och verkar som symboler för italiensk fotboll. Vi utforskar här några av de mest minnesvärda matcherna mellan AC Milan och Juventus och hur dessa dueller har definierat en stor fotbollsera.

Il Derby d’Italia på 1960-talet

Under 1960-talet utkämpade AC Milan och Juventus en av de mest minnesvärda perioderna i deras rivalitet. Spelare som Gianni Rivera, Sandro Mazzola och Giacinto Facchetti för Milan och Alessandro Del Piero, Paolo Rossi och Roberto Bettega för Juventus gjorde dessa matcher till höjdpunkter i Serie A. Dessa möten var fulla av dramatik och klassiska mål som fortfarande lever kvar i fotbollshistorien.

Maldini mot Del Piero under 1990-talet

Under 1990-talet fortsatte rivaliteten mellan Milan och Juventus att blomstra. Mötet mellan Paolo Maldini och Alessandro Del Piero blev en symbol för denna period. Deras dueller på planen och deras förmåga att avgöra matcher gjorde dessa möten spännande för fansen. Det var en tid då både lagen kämpade om Serie A-titlar och UEFA Champions League-troféer.

Klassikermötet på San Siro den 21 november 2010

En match som fansen inte kommer att glömma ägde rum den 21 november 2010. Milan och Juventus stod mot varandra på San Siro-stadion i Milano. Efter en intensiv match avgjorde Milan genom en sen straff av Zlatan Ibrahimović, vilket ledde till en 1-0-seger och skapade minnen som fortfarande hyllas av Milan-anhängare.

Del Piero’s sista match mot Milan 2 oktober 2011

Den 2 oktober 2011 stod Alessandro Del Piero i Juventus inför matchen med Milan i vad som skulle bli hans sista möte mot sitt långvariga rivaliserande lag. Matchen slutade 2-2, och Del Piero hyllades av både Milan- och Juventus-fansen för sina insatser genom åren. Det var en känslosam avslutning på en era.

I dag fortsätter klassiska möten mellan AC Milan och Juventus att vara höjdpunkter i Serie A-kalendern. Dessa matcher är inte bara en kamp om poäng utan också en kamp om ära, stolthet och fotbollstradition. Oavsett vilket lag du hejar på är det svårt att förneka den historiska betydelsen och spänningen som dessa möten alltid bär med sig. Därför finns det fler anledningar till att streama dessa matcher live, mer än bara poängen de kämpar om. Se på Milan – Juventus live stream i direktsändning hos Unibet utan kostnad!

Streama Milan – Juventus i Serie A live med Unibet

Unibet erbjuder dig möjligheten att se på Milan mot Juventus i Serie A live när du är inloggad och har medel tillgängliga på ditt spelkonto. Registreringen av ett konto hos Unibet är kostnadsfri och det tillkommer aldrig några långsiktiga avgifter. Du kan nu följa ditt favoritlag i en av de mest spännande fotbollsmatcherna utan att missa någon minut av actionen.

Live streaming ger dig chansen att uppleva matchen i realtid och njuta av varje mål, dribbling och räddning direkt från bekvämligheten i ditt eget hem. Oavsett om du hejar på Milan eller Juventus kan du följa varje spännande ögonblick live.

Milan – Juventus live stream & odds

För de som gillar spänning och förutsägelser erbjuder Unibet även möjligheten att satsa på odds och livebetting under matchens gång. Detta ger dig chansen att engagera dig ännu mer i matchen och göra den ännu mer spännande. Dock är det helt valfritt, och du kan enkelt välja att endast njuta av live streaming av matchen utan några extra insatser.

För att komma igång, registrera ditt konto hos Unibet gratis och utforska möjligheterna att följa Milan mot Juventus live och njuta av en unik sportupplevelse. Ta även del av Unibets välkomstbonus och gör dig redo för en fantastisk fotbollsupplevelse online.

Speltips Milan – Juventus 22/10

AC Milan leder Serie A (utan Zlatan Ibrahimovic i truppen denna säsong) på 21 poäng. Inter ligger tvåa på 19p och Juventus jagar från sin tredje plats med 17p i bagaget. Och detta efter åtta matchomgångar spelade. Men det är nu på söndag kväll som differensen antingen kan växa eller krympa. Förutom då att den vid oavgjort resultat kan stå kvar förstås. Tipset inför söndagens möte blir att båda lagen kommer göra mål till odds 1.91 hos Unibet.

Var uppmärksam på att oddsen är korrekta vid tidpunkten för publicering men kan komma att bli ändraden vartefter.

Läs gärna också om Juventus tränaren Allegris uttalande inför matchen mot Milan på söndag: https://www.juventus.com/en/news/articles/allegri-it-will-be-a-beautiful-yet-challenging-match

Se här några klassiska ögonblick från ett möte mellan Milan och Juventus med klssiska storspelare på samma fotbollsplan, där även vår forne svenske storback Olof Mellberg finns med i startelvan för Juventus: