Allhelgonadagen onsdag 1 november 2023 spökar till det ordentligt på fotbollsfronten med engelsk ligacupfotboll som största nöjet. Därför att vi idag kan streama EFL Cup möten som West Ham – Arsenal, Bournemouth – Liverpool, Chelsea – Blackburn, Everton – Burnley, Ipswich – Fulham och Manchester United – Newcastle.

EFL Cup live stream onsdag 1 november 2023

Alla matcherna i den engelska Ligacupen i fotboll EFL Cup upplever man allra bäst hos NordicBet som erbjuder såväl live streaming av matcherna som ett stort oddsutbud och livebetting.

20:30
West Ham – Arsenal
20:45
Bournemouth – Liverpool
Chelsea – Blackburn
Everton – Burnley
Ipswich – Fulham
21:15
Manchester United – Newcastle

NordicBet erbjuder 100% upp till 500 kr på din första insättning + 100 gratis snurr i casinot!

Speltips EFL Cup 1/11

När allt kommer ikring så kan vi ju inte bara vänta in matcheraterna i EFL Cup. Utan vi höjer underhållningsvärdet genom att spela ett par odds innan avspark i flera av matcherna. Dock väljer vi ut vårt spel inför Allhelgonadagens sista match där vi tippar ett BLGM-spel på mötet Manchester United – Newcastle. Odds 1.72 @ NordicBet.

Se här NordiBets EFL Cup streaming- och oddsutbud under Allhelgonadagen 1/11:

EFL Cup odds NordicBet 1 nov 2023

EFL Cup historia och inramning

EFL Cup, förkortning för English Football League Cup, är en prestigefylld fotbollsturnering för klubblag i England. Den är även känd under andra namn som Ligacupen eller Carabao Cup, beroende på sponsorer. Turneringen har en rik och spännande historia som sträcker sig över mer än sex årtionden.

EFL’s Grundande och Syfte

EFL Cup grundades inför säsongen 1960-1961 som en innovativ åtgärd för att öka intäkterna för fotbollsklubbarna i Football League. Det primära syftet med denna turnering var att locka publiken till matcherna och generera mer intäkter för klubbarna i en tid när ekonomin inom fotbollen var mindre utvecklad än den är idag. Det blev snabbt en uppskattad tävling för både spelare och supportrar.

Format

EFL Cup har genomgått flera ändringar i sitt format genom åren. Ursprungligen inkluderade den alla klubbar inom Football League, men senare begränsades den till de två högsta divisionerna, dvs. Premier League och English Football League Championship. Den spelas i ett utslagssystem, med en blandning av enkelmöten och dubbelmöten, beroende på rundan. I finalen spelas en enda avgörande match på en neutral arena. Om matchen slutar oavgjort efter ordinarie tid, följer förlängning och straffsparkar vid behov.

Prestige och Vinnare

Trots att EFL Cup inte har samma anseende som Premier League eller FA-cupen, är det fortfarande en högt värderad turnering inom engelsk fotboll. Detta beror på att det ger mindre klubbar chansen att tävla mot de större lagen och vinna en nationell titel. Klubbar som Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, och Tottenham Hotspur har varit bland de mest framgångsrika i turneringens historia.

Historiska Ögonblick

EFL Cup har sett många minnesvärda ögonblick genom åren. Ett sådant ögonblick var när Nottingham Forest, en klubb från andradivisionen, vann turneringen två gånger i rad 1978 och 1979 under Brian Cloughs managerskap. Ett annat minnesvärt ögonblick var när Bradford City, en fjärdedivisionsklubb, nådde finalen 2013, vilket visade på turneringens förmåga att generera spänning och överraskningar.

Sponsring

Precis som många andra idrottsliga evenemang har EFL Cup haft olika sponsorer genom åren, vilket ledde till namnbyten som Coca-Cola Cup och Carling Cup. Under vissa perioder var tävlingen känd som Ligacupen. Sponsringen har hjälpt till att finansiera prispengar och marknadsföring av turneringen.

EFL Cup är en central del av den engelska fotbollskulturen och fortsätter att locka fans från hela landet. Den erbjuder mindre klubbar möjligheten att briljera på den nationella scenen och ger fotbollsfansen spännande ögonblick och minnen. Turneringen är en del av det stora arvet inom engelsk fotboll och fortsätter att vara en betydelsefull tävling inom den brittiska sportvärlden.

EFL Cup Live Stream Allhelgonadagen 1 November 2023