Den sena matchen i dagens Premier League spelas mellan Newcastle och Arsenal på S:t James Park. Arsenal är hittills obesegrade i ligan men vi tror att den nollan spräcks idag. Här följer våra kommentarer och speltips inför mötet.

Kolla in årets läskigaste Halloween spel!

Newcastle starka hemma!

Newcastle får tyvärr klara sig utan Alexander Isak ett tag till men glädjande ur svensk synvinkel är att Emil Krafth var tillbaka för skatorna i veckan när licacupen spelades. Krafth bildade mittbackslås ihop med Dummet och gjorde det väldigt bra. 0-3 bortavinst mot Manchester United får betyget mer än godkänt! Mot Arsenal hemma så får vi förmodligen ändå se ordinarie mittbackar tillbaka i startelvan där Lascelles och Schar känns givna. De flankeras av Trippier och Burn på kanterna. Framåt har Newcastle en fullgod ersättare till Alexander Isak i Wilson som hittade målet direkt med 2 baljor mot Wolverhampton. Gordon och Almiron känns frejdiga på varsin kant och det centrala mittfältet med Longstaff, Guimaraes och Joelinton känns väldigt bra. Tonali har blivit avstängd i flera månader efter spelskandalen som han varit iblandad i. Med det sagt så har Newcastle en riktigt offensiv elva som brukar pulvrisera sin motståndare hemma på S:t James Park. Hemma har man 4 vinster och 1 förlust hittills. Förlusten kom mot Liverpool i en match som man vann målchansstatistiken med 23-9.

Arsenal kändes lite trötta mot Chelsea

I mötet mot Chelsea så var tyvärr inte Arsenal värda poäng spelmässigt även om det var starkt att komma tillbaka och få med sig en pinne i 2-2 matchen. Laget kändes lite tröttkört och var inte riktigt med i matchen. Liknande om än bättre motstånd nu gör att vi tror att man kommer få det svårt. 5-0 segern hemma mot Sheffield United följdes upp med förlust 0-3 i ligacupen i veckan. Då vilade man visserligen spelare inför det här mötet men magkänslan är ändå att man kanske är på väg in i en liten formsvacka. Står den här matchen och väger första timmen och låt säga att det är 0-0 då tror vi att Newcastle kommer gå mest för 3 poäng och trycka på under slutskeedet. Oddset på en etta är dessutom väldigt bra. Detta blir lite av ett vägskäl för Newcastle. Vid seger så hänger man på i toppen och kampen om Champions League platserna. Vid förlust så kan avståndet till topp 4 vara 8 poäng efter helgens matcher. Vid seger är man istället endast 4 poäng efter tvåan Arsenal.

Vårt speltips i Newcastle – Arsenal blir en rak etta på hemmalaget till oddset 2.88 @Unibet.

Här kan ni läsa mer om alla spelbolagens spelbonusar som man kan ta del av som ny kund vid registrering. Newcastle – Arsenal har matchstart 18:30 och finns med på Stryktipset.

Speltips Premier League 2023-2024