Oj så viktig måndagsmatch i Allsvenskan mellan IFK Göteborg (30p) och AIK (32p) där bägge lagen desperat försöker värja sig från att bli omsprungna av Brommapojkarna (30p) som just nu ligger på en direktkvalplats. I och med att Brommapojkarna vann över Mjällby i den näst sista omgången under söndagen så är man fortfarande med i kampen om en plats i Allsvenskan utan att behöva kvala. Får vi se en vinnare i dagens match IFK Göteborg – AIK så är de garanterade en plats i Allsvenskan nästa säsong. Avspark sker 19:10 måndag 6 november 2023.

IFK Göteborg – AIK tipset 6 nov

Inför mötet mellan IFK Göteborg och AIK den 6 november 2023, så tar vi oss en titt på formen hos båda lagen samt deras tidigare möten:

IFK Göteborg har haft en varierad form i de senaste matcherna. I deras senaste match den 30 oktober förlorade de med 1-2 mot IF Elfsborg. Innan dess, den 23 oktober, förlorade de med 1-3 mot IFK Värnamo. De har haft förbenat svårt att hitta målet och även försvarsspelet har haft sina brister.

AIK har kanske visat upp en något stabilare form på sistone. I deras senaste match den 29 oktober spelade de oavgjort 1-1 mot Halmstads BK. Men dessförinnan, den 23 oktober, förlorade de stort med 3-0 mot IF Elfsborg. Innan det tog man dock en välbehövlig 3-poängare mot Mjällby.

När vi tittar på tidigare möten mellan IFK Göteborg och AIK, har det varit ganska jämnt. I det senaste mötet den 15 maj 2023 spelade de 2-2, och i det senaste mötet på IFK Göteborgs hemmaplan den 24 oktober 2022 vann IFK Göteborg med 1-0. Så möjligen kan vi hävda att det är en liten fördel Änglarna framför Gnaget. Men med allt som gäller inför den här drabbningen så tror vi på en målsnål tillställning. Därav blir vårt speltips under totalt 2,5 mål i matchen @ 1.70 hos Unibet.

Halloween spel casino nöje