Inför Champions League-returen i åttondelsfinalen mellan Bayern München och Lazio tisdagen den 5 mars, är det en intressant uppgörelse med tanke på deras senaste möte och nuvarande form. Bayern, som väntar på revansch efter att ha förlorat senaste mötet mot Lazio med 1-0, kommer säkerligen att gå in med extra motivation för att återta överhanden och plocka hem kvartsfinalbiljetten. Men Lazio kommer såklart göra allt för att förvalta sin ettmåls-ledning från första omgången.

Champions League åttondelsfinaler andra omgången på tisdag 5/3 (resultat från första omgången inom parantes):

21:00 Bayern München – Lazio (0-1)
21:00 Real Sociedad – PSG (0-2)

Speltips inför Bayern München – Lazio 5/3

Om vi tittar på Bayerns senaste matcher ser vi en blandad form, med en oavgjord match mot Freiburg, men också en seger mot RB Leipzig. Det är värt att notera att Bayerns senaste möte med Lazio, där de förlorade, kan ha satt eld i baken på dem för att prestera bättre denna gång.

Lazio å andra sidan kommer också att vilja bevisa sin förmåga att besegra Bayern ännu en gång, särskilt efter deras ligaförlust mot Milan nyligen. Trots att de har haft en del upp- och nedgångar i Serie A, visade de sin kapacitet genom att slå Bayern senast.

När vi betraktar deras inbördes möten, har det varit relativt jämna matcher. Men Bayern har visat sin något större styrka genom att vinna två av de tre senaste matcherna. För att ge ett speltips är det nog klokt att överväga Bayern München som favoriter att vinna detta möte. Med tanke på deras suveräna hemmaform och motivationen efter förlusten senast mot Lazio, är det rimligt att förvänta sig att de kommer att komma ut starka och lär dominera spelet. Oddsen för Bayern-seger kan vara intressanta att utforska.

Dock ska man inte räkna bort Lazio helt och hållet. De har visat att de kan göra livet svårt för Bayern och har tidigare överraskat dem. Det kan vara värt att överväga alternativa spel, som exempelvis ett målskytte-spel där båda lagen gör mål.

Sammanfattningsvis ser det ut att bli en spännande match där Bayern München har en liten fördel, men där Lazio inte ska underskattas. Det är definitivt en match att hålla ett öga på för alla fotbollsälskare. Vi tar hur som helst och tippar på att det görs under 3.5 mål i matchen till odds 1.62 hos Unibet.

 

Manchester City – FC Köpenhamn 6/3 CL-tips & odds