Inför den vänskapliga sammandrabbningen i fotboll mellan Sverige och Albanien på måndag 25 mars är förväntningarna på försiktigt positiva och spänningen känns i luften. Efter Sveriges tunga 5-2 förlust mot Portugal häromdagen vill vi gärna se ett mer positivt spel mot albanerna. Även om det inte står några viktiga poäng eller en storpokal på spel är det ändå en chans för båda lagen att visa upp sin bästa fotboll och hylla kamratskapen mellan nationerna.

Sverige – Albanien har avspark 19:00 måndag 25 mars 2024 och visas på tv-kanal TV6 och via live stream hos Viaplay.

Sverige – Albanien tipset 25/3

Sveriges har lojala supportrar men behöver nog ändå leverera både bra spel och mål mot Albanien på vår egen hemmaplan Friends Arena för att luften inte ska gå helt ur de blågula fansen. Med en kombination av unga talanger och erfarna spelare, finns det dock en stark tro på lagets förmåga att skapa något fint på planen och ge publiken något att minnas.

Albanien å sin sida kommer inte att låta sig besegras lätt. Trots att de betraktas som en något svagare utmanare, särskilt i spel på bortaplan, är de garanterat fast beslutna att utmana Sverige och visa att de kan stå emot även konkurrenter i bortaspel. Deras passion och beslutsamhet kan mycket väl leda till överraskningar under matchen.

Speltips: För de som är intresserade av att satsa på denna vänskapliga match är det viktigt att komma ihåg att resultatet kan bli oväntat. Vi vet inte riktigt var Sverige står i och med en period med sämre resultat och ny förbundskapten i Jon Dahl Tomasson. Det kan således vara klokt att hålla ett öppet sinne och vara redo för spännande twists och vändningar i matchen. Ett tips kan vara att överväga ett mål av vardera lag, vilket skulle spegla den jämnhet och rivalitet som förväntas under matchen. Vi har dock en övertygelse i att det kommer genereras en hel del hörnor i matchen och spelar därför ett hörnspel på över totalt 8,5 hörnor i matchen till odds 1.80 hos Unibet.

Oavsett vad, förvänta dig en kväll fylld av glädje och respekt för fotbollens skönhet och den vänskap som sträcker sig över gränserna. Men såklart håller vi på Sverige och att det blir en blågul seger!