Vi kan ikväll 27/3 få två semifinalklara hockeyklubbar i SHL slutspelet när Luleå HF – Växjö Lakers och Rögle BK – Färjestad BK gör upp i den fjärde kvartsfinal-omgången. Både Växjö Lakers och Rögle BK leder med 3-0 i matcher mot sina respektive kvartsfinal-motståndare.

SHL 27/3

19:00 Luleå HF – Växjö Lakers
19:00 Rögle BK – Färjestad BK

Tipsen Luleå – Växjö & Rögle – Färjestad

Luleå HF – Växjö Lakers:
Det var ytterst nära att Luleå fixade förlängning senast men orkade inte riktigt forcera in ett kvitteringsmål på slutet. Men nu tror vi det är Luleås tur att vinna på hemmaisen och tippar hemmavinst till odds 2.45 hos Unibet.

Rögle BK – Färjestad BK:
En smärre sensation är kanske snart ett faktum. Att grundserievinnarna Färjestad skulle ligga under med 0-3 i matcher redan i kvartsfinalserien trodde nog inte många innan slutspelet började. Rögle började kvartsfinalspelet urstarkt med två klara segrar, men nu senast blev det spännande värre. Rögle vann även den tredje omgången, men det satt hårt inne. Först i den sjätte perioden (tredje förlängningsperioden) fälldes avgörandet efter mål av amerikanen Michael Kapla. Inför den fjärde omgången tippar vi över totalt 4,5 mål till 1.73 i odds hos Unibet.