Inför den helt avgörande sjunde semifinalomgången på torsdag 18 april mellan Frölunda HC och Skellefteå AIK i SHL (nedsläpp kl. 19:30) är det tydligt att detta möte är fullt av spänning. Med en jämn serie där bägge lagen har presterat på toppnivå är det svårt att förutsäga resultatet. Men låt oss ta en titt på statistiken för att se om vi kan hitta några mönster eller nycklar som kan påverka utfallet av den sista matchen.

Hockeytipset Skellefteå – Frölunda 18 april

Frölunda HC och Skellefteå AIK har mötts sex gånger under denna semifinalserie, och det är tydligt att båda lagen har förmågan att producera mål. Under de sex matcherna har vi sett en blandning av resultat, från höga målproduktioner till tighta defensiva matcher.

Först och främst är det värt att notera att båda lagen har varit ganska jämnstarka på hemmaplan och borta, vilket kan betyda att hemmafavör inte kommer att spela en avgörande roll i denna match.

Frölunda HC har visat upp en imponerande offensiv styrka, särskilt i de matcher de har vunnit. Att göra sex mål i en match är inget dåligt resultat, och det visar på deras förmåga att utnyttja chanser och skapa mål. Men just i denna match vi syftar på hjälpte det föga då Skellefteå gjorde sju mål!

Skellefteå AIK å andra sidan hade en stark start på semifinalserien och hade avgörandet i sin hand redan vid ställningen 3-1 i matcher, Men Frölunda har nu på slutet visat styrka och nerver av stål med två raka vinster, trots kniven mot strupen.

Vi tippar två spel

Baserat på den tidigare statistiken kan det vara rimligt att förvänta sig en tätkamp mellan dessa två lag i den avgörande sjunde matchen. Det kommer sannolikt att vara en hårt kämpad match, där små marginaler kan avgöra utfallet.

När det gäller speltips är det viktigt att överväga lagens styrkor och svagheter samt den tidigare statistiken. Eftersom båda lagen har visat upp starka aspekter i sina spel är det svårt att peka på en klar favorit. Istället kan det vara värt att överväga att satsa på ett spel som inkluderar flera mål, med tanke på att båda lagen har förmågan att producera mål. Ett alternativ kan vara att satsa på att båda lagen gör mål @ 1.13 hos Unibet (Obs! krävs hög insats då oddset är så lågt). Ett annat är på totalt antal mål över en viss gräns, vi testar här spel på över 4,5 mål @ 1.87 hos Unibet.

Vem tror du får möta Rögle BK i finalen?