Vi som bor i Sverige har lyckan att kunna se Barcelona Open ATP tennis via live stream direkt på Unibets plattformar

Barcelona Open, officiellt känd som Barcelona Open Banc Sabadell, är en av de mest prestigefyllda tennisturneringarna på ATP-touren. Turneringen spelas årligen på grusbanor och lockar världens bästa spelare till den vackra staden Barcelona, Spanien. Historien bakom turneringen sträcker sig över flera årtionden och är en viktig del av den rika tennistraditionen i Spanien.

Tennis Barcelona ATP live stream

För oss som bor i Sverige är det en verklig lycka att ha möjligheten att följa Barcelona ATP Tennis genom live streaming direkt på Unibets hemsida och app, såsom i mobil, läsplatta eller dator. Genom Unibets engagemang för att erbjuda ett brett utbud av sportevenemang till sina kunder kan vi njuta av spänningen och dramatiken i varje poäng och tennismatch från bekvämligheten av våra egna hem eller var vi än befinner oss.

Att kunna titta på Barcelona Open live via Unibet ger oss en unik möjlighet att följa våra favoritspelare i realtid och ta del av alla de spännande ögonblicken som turneringen har att erbjuda. Oavsett om det är en avgörande tiebreak i en semifinal eller en episk finalmatch där två av världens bästa spelare möts, ger Unibets live streaming oss en upplevelse som är näst bäst efter att vara på plats på arenan.

Unibet erbjuder förbättrad tittarupplevelse av ATP tennis

Dessutom erbjuder Unibet ofta olika funktioner och verktyg för att förbättra vår tittarupplevelse, såsom live statistik, kommentarer och expertanalyser, vilket ger oss ännu djupare inblick i spelets dynamik och spelarnas prestationer.

Tack vare Unibets dedikation att tillhandahålla högkvalitativ sportunderhållning har vi möjligheten att uppleva Barcelona ATP Tennis på ett sätt som är både bekvämt och spännande. Med bara några klick kan vi fördjupa oss i den pulserande atmosfären av en av tennisvärldens mest prestigefyllda turneringar och vara en del av actionen, oavsett var vi befinner oss i Sverige.

Barcelona Open tennismatcher 2024

Final söndag 21 april 2024:
Casper Ruud – Stefanos Tsitsipas

Semifinaler lördag 20 april 2024:
13:45 Ruud C. – Etcheverry T. M.
16:10 Tsitsipas S. – Lajovic D.

Kvartsfinaler fredag 19 april 2024:
12:30 Norrie C. – Etcheverry T. M.
14:00 Arnaldi M. – Ruud C.
16:00 Diaz Acosta F. – Tsitsipas S.
17:30 Fils A. – Lajovic D.

8-delsfinaler torsdag 18 april 2024:
11:00 Bautista-Agut R. – Norrie C.
11:00 Etcheverry T. M. – Nakashima B.
12:30 Arnaldi M. – Trungelliti M.
12:30 Davidovich Fokina A. – Lajovic D.
14:00 Marozsan F. – Diaz Acosta F.
16:00 De Minaur A. – Fils A.
16:00 Thompson J. – Ruud C.
17:30 Carballes Baena R. – Tsitsipas S.

Speltips inför Alex De Minaur – Arthur Fils

11-rankade Alex De Minaur slog igår ut den comebackande, åttafaldige mästaren, Rafael Nadal som varit borta ifrån ATP-touren i över 1 år. Nu tar sig 25-årige australiensaren De Minaur an den 19-årige franske talangen Arthur Fils, rankad 36 på ATP-rankingen. Vi tror det blir an relativt kort match och spelar på under totalt 21, 5 Games i matchen @ 1.84 i odds hos Unibet.

Barcelona Open ATP tennis historia

Barcelona Open grundades år 1953 och har sedan dess varit en av höjdpunkterna på tenniskalendern. Den första upplagan av turneringen vanns av spanska stjärnan Enrique Morea. Sedan dess har turneringen lockat till sig en imponerande lista av världsklasspelare, inklusive legender som Björn Borg, Ilie Nastase, Mats Wilander och Rafael Nadal.

En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av Barcelona Open är dess långa tradition på grus. Grusbanor är en utmaning för många spelare på grund av den långsammare ytan och den högre studsningen av bollen, vilket kräver en specifik spelstil och teknik. Denna unika egenskap har gjort Barcelona Open till en favorit bland spelare som trivs på grus.

Spansk tennisturnering i förvandling

Under årens lopp har turneringen genomgått olika förändringar och förbättringar för att fortsätta locka till sig både spelare och fans. År 1990 bytte Barcelona Open till sin nuvarande plats på Real Club de Tenis Barcelona, en anläggning som har blivit känd för sin fantastiska atmosfär och förstklassiga faciliteter.

Barcelona Open är också känd för sitt engagemang för att främja ungdomstennis. Genom olika initiativ och program strävar turneringen efter att uppmuntra unga spelare att delta i sporten och utveckla sina färdigheter. Detta inkluderar träningsläger, skolbesök och möjligheter att träffa och lära av professionella spelare.

Tennistitel med ära, prispengar och ökad ATP-ranking

En av höjdpunkterna för spelare och fans är naturligtvis den prestigefyllda titeln som erbjuds till segraren av turneringen. Att vinna Barcelona Open är en ära och ett bevis på en spelares förmåga att prestera på högsta nivå. Särskilt gäller detta på grusbanor där konkurrensen är särskilt tuff.

Genom åren har Barcelona Open blivit en viktig del av ATP-touren och den globala tenniskalendern. Tennisturneringen är en symbol för den passion och det engagemang som finns för sporten i Spanien. Med sitt rika arv, sin grustennis tradition och sitt engagemang för att främja ungdomstennis. Därför fortsätter Barcelona Open att vara en av de mest älskade och respekterade turneringarna inom tennisvärlden.

Mer om live stream sport >>