Tisdagens speltips 23/4 sätter vi efter ett angenämt val mellan spel på antingen Londonderbyt Arsenal – Chelsea i Premier League eller Lazio – Juventus som spelar semifinal i den italienska cupen Coppa Italia. I denna hårda intresse-konkurrens väljer vi ett speltips inför den förstnämnda matchen. Men den sistnämnda går att streama live på Unibet >> vilket är trevligt om man är sugen på lite livebetting-spänning samtidigt.

21:00 Arsenal – Chelsea (Premier League)
21:00 Lazio – Juventus (Coppa Italia semifinal)

Arsenal – Chelsea i minnesvärt Londonderby 1999

Ett av de mest minnesvärda Londonderbyna mellan Arsenal och Chelsea ägde rum den 23 oktober 1999 på Arsenal’s hemmaplan, Highbury Stadium. Matchen var full av dramatik och spänning, och den slutade med en spektakulär vändning till Arsenals fördel.

Chelsea hade en 2-0 ledning vid halvtidspausen, med mål från Tore André Flo och Dan Petrescu. Men Arsenal gav inte upp. I den andra halvleken började de pressa hårdare och lyckades göra en snabb comeback. Fredrik Ljungberg reducerade för Arsenal, och sedan kvitterade Nwankwo Kanu med ett fantastiskt hattrick på bara 15 minuter.

Men den mest minnesvärda stunden av matchen kom i slutminuterna. Chelsea’s målvakt, Ed de Goey, trodde att han hade kontroll över bollen efter att ha tagit emot den i straffområdet. Men Kanu, som pressade honom hårt, lyckades sno åt sig bollen och rullade den in i det tomma målet. Det var en av de mest ikoniska målen i Premier Leagues historia.

Arsenal vände alltså ett 0-2-underläge till en 3-2-seger, vilket gjorde matchen minnesvärd för fansen och cementerade den som en klassiker i Londonderbyhistorien.

Se här ett videoklipp med höjdpunkterna ifrån matchen:

Laguppställningarna i detta Londonderby var:
Chelsea: De Goey- Ferrer, Desailly, Leboeuf, Babayaro-, Petrescu, Wise, Deschamps, Le Saux-Sutton, Flo.
Arsenal: Seaman-Dixon, Keown, Adams, Silvinho- Parlour, Ljungberg, Petit, Overmars- Kanu, Suker.

Speltipset Arsenal – Chelsea 23 april 2024

Senast lagen möttes i oktober blev det oavgjort 2-2 där Arsenal hämtade igen ett 2-0 underläge i andra halvlek. Dessförinnan vann Arsenal fem raka derbymatcher. Formen hos de bägge lagen är ojämn och svårbedömd sett till de fem senaste vardera matcherna. Men inför ett hett Londonderby mellan de här båda lagen höjs alltid temperaturen ett par snäpp. Vi tippar på att det gör över 3.5 mål totalt i matchen till odds 2.25 hos Unibet.

Förutom vårt speltips Arsenal – Chelsea hittar du fler speltips här!