Göteborgsderby på Gamla Ullevi står på måndagens fotbollsagenda 6/5 när GAIS och IFK Göteborg gör upp i Allsvenskan. Bägge lagen tampas på den undra halvan av tabellen så superviktiga poäng står på spel! Avspark kl. 19:10.

Speltips Göteborgsderby 6 maj 2024

Häcken är fortfarande bästa fotbollsklubben i Göteborg och har varit så under flera år nu. GAIS och IFK Göteborg få spela andrafiolen men ur intressesynpunkt är måndagens match mycket spännande. Vinner Gais så är man helt plötsligt hack i häl med Häcken på fjärde plats. Och IFK Göteborg ligger i så fall kvar farligt nära kval- och nedflyttningsplatserna. På senaste fem kamperna emellan GAIS och IFK Göteborg så har hemmalaget vunnit tre och de övriga två har slutat oavgjort. Sanningen är att Änglarna inte har vunnit över Makrillarna sedan 2011 vilket är 13 år sedan. Men ytterligare en sanning är den att lagen inte har spelat mot Varandra i Allsvenskan sedan 2012 och de två gånger man mötts efter det har varit i Svenska Cupen. Senast i februari möttes man just i Svenska Cupens andra omgång. Då vann GAIS med 2-1.

Vi tippar på att båda lagen gör mål i Göteborgsderbyt 6 maj till odds 1.71 @ Unibet.

Görbra oddsbonusar hittar du här!