Kristi himmelsfärdsdag torsdag 9 maj 2024 bjussar på massor av sjysst sport i form av bl.a. fotboll med semifinal-returmöten i Europa League och Conference League samt NHL hockey-kvartsfinaler.  Ovanpå det har vi musiktävling i Eurovision Song Contest i Malmö, Sverige. Allt detta finns att spela odds och livebetting på hos Unibet här >>.

Kristi himmelsfärdsdagssport 2024

Under Kristi himmelsfärdsdag står flera spännande sportevenemang på schemat runt om i Europa och Nordamerika.

Europa League semifinaler, andra rundan

21:00 Atalanta – Marseille (Resultat från första omgången: 1-1)
21:00 Leverkusen – Roma (Resultat från första omgången: 2-0)

Conference League semifinal, andra rundan

21:00 Olympiacos Piraeus – Aston Villa (Resultat från första omgången: 4-2)

NHL slutspel, kvartsfinaler tredje rundan

Natten mot fredag:
01:00 Carolina Hurricanes – New York Rangers (New York Rangers leder serien 2-0)
03:30 Dallas Stars – Colorado Avalanche (Colorado Avalanche leder serien 1-0)

Spela odds på dagens sporthändelser 9 maj

I Europa League-semifinalerna kommer Atalanta att möta Marseille och Leverkusen kommer att ställas mot Roma. Efter en jämn första omgång mellan Atalanta och Marseille där matchen slutade 1-1, och med Leverkusens klara övertag efter att ha besegrat Roma med 2-0 i den första omgången, är förväntningarna höga inför returmötena. Det kommer att bli en kväll av nervositet och spänning när lagen kämpar för att säkra sina platser i finalen.

I Conference League-semifinalen kommer Olympiacos Piraeus att möta Aston Villa. Efter en målrik första omgång där Olympiacos vann med 4-2, har Aston Villa en tuff utmaning framför sig när de försöker vända på steken och säkra sin plats i finalen. Det kommer att vara en avgörande stund för både spelare och fans när lagens prestationer sätts på prov.

Samtidigt fortsätter NHL-slutspelet med kvartsfinaler. Carolina Hurricanes står inför en tuff utmaning när de möter New York Rangers, som leder serien med 2-0, medan Dallas Stars ställs mot Colorado Avalanche där Avalanche leder med 1-0 i serien. Fansen kommer att hålla andan när lagen kämpar för att få fördel i sina serier och närma sig en plats i nästa omgång av slutspelet.

Speltips att betänka

När det gäller speltips inför dagens sporthändelser har vi ett antal förutsättningar att beakta. I Europa League-semifinalerna kan det vara värt att satsa på Leverkusen som vinnare (odds  1.45 @ Unibet) i hemmamatchen mot Roma. Det känns som mycket troligt att de kommer säkra sin plats i finalen med tanke på deras 2-0 övertag från den första omgången.

I Conference League-semifinalen kan en segersatsning på Olympiacos Piraeus vara värd att överväga (odds  3.70 @ Unibet) med tanke på deras starka 2-4 seger på bortaplan i den första omgången.

När det gäller NHL-slutspelet kan det vara värt att hålla ett öga på New York Rangers och Colorado Avalanche, som båda har tagit en ledning i sina kvartsfinal-serier och kan vara på väg att ta sig vidare till nästa semifinalerna.

Men hörrni, spela med måtta så blir det förhoppningsvis en glädjefylld Kristi himmelsfärdsdag 2024 oavsett utgång på era spel.