Sverige – USA live stream står uppdukat hos Unibet denna fredagsafton 10 maj när Hockey-VM 2024 sätter igång. Och det blir en ordentlig rivstart för Sverige i VM-premiären när USA står för motståndet!

Ishockey-VM live stream fredag 10 maj 2024

Streama alla matcherna i hockey-VM 2024 live direkt på Unibet här!

16:20: Schweiz – Norge (Viaplay/Unibet)
16:20: Slovakien – Tyskland (Viaplay/Unibet)
20:20: Tjeckien – Finland (Viaplay/Unibet)
20:20: Sverige – USA (TV6/Viaplay/Unibet)

Se här vinnaroddsen hos Unibet i skrivande stund:

Hockey-VM odds live-stream 10 maj 2024

Screenshot Unibet: Hockey-VM odds & live-stream 10 maj 2024

Speltips inför Sverige – USA 10/5

Hugget som stucket är känslan för hur det kommer gå mellan Sverige och USA i dagens VM-premiär. Men vanligt förekommande i tidigare VM-turneringar är att USA är något tröga i upptakten av gruppspelen. Även i årets VM förväntar vi oss samma sak och tippar därför Sverige som vinnare mot USA fredag 10 maj till odds 2.48 hos Unibet.

Lite VM-historia Sverige – USA

En historiskt spännande hockeykamp som Sverige spelat i ett ishockey-VM är mot Kanada i deras möte i finalen i Världsmästerskapet i ishockey för herrar 1962.

I denna Hockey-VM final 1962 möttes två av de mest framstående ishockeynationerna i världen Sverige och Kanada. Spänningen var på sin höjdpunkt när de stod mot varandra på isen. Matchen hölls inför en fullsatt arena och var fylld med dramatik från början till slut.

USA, med sitt imponerande lag, hade tagit sig till finalen med övertygande segrar genom turneringen. Sverige å andra sidan hade också visat upp sitt skickliga spel och gått obesegrade genom gruppspelet och knock-out-stadierna.

Matchen var hårt omstridd från början och båda lagen kämpade intensivt för att få övertaget. Sverige tog ledningen tidigt i matchen med ett mål av deras legendariska forward. USA svarade dock snabbt och kvitterade, och matchen fortsatte med en intensiv back-and-forth-dynamik.

Det var en av de mest dramatiska finalerna i ishockey-VM:s historia. Båda lagen spelade med en otrolig passion och hängivenhet till sina flaggor. Publiken var fängslad av den snabba och skickliga ishockeyn som visades upp på isen. Men i slutändan var det Sverige som kunde dra det längsta strået och vinna VM-guldet efter en spännande match som slutade med en knapp seger. Det var en seger som skulle gå till historien och cementera Sveriges plats som en av de främsta ishockeynationerna i världen genom tiderna.

Det svenska VM-guldlaget från Colorado Springs, USA, 1962 bestod av:

Målvakter: Lennart ”Klimpen” Häggroth och Kjell Svensson.

Backar: Gert Blomé, Bertil ”Masen” Karlsson, Roland Stoltz Nils ”Nicke” Johansson och Bert-Ola Nordlander.

Forwards: Ronald ”Sura-Pelle” Pettersson, Nils Nilsson, Lars-Eric Lundvall, PerOlof Härdin, Anders ”Akka” Andersson, Ulf Sterner, Eilert Määttä, Sven Tumba (Johansson), Uno Öhrlund och Leif Andersson.