Finaltipsen inför Atalanta – Leverkusen i Europa League 22 maj 2024 beaktar det faktum att bägge lagen är inne i en väldigt fin formperiod. Atalanta har på sin väg till EL-finalen slagit ut bl.a. Liverpool och Marseille medan Leverkusen avfärdat West Ham och Roma.

Speltips Atalanta – Leverkusen Europa League final 22/5

Den 22 maj 2024 möts Atalanta och Bayer Leverkusen i Europa League-finalen på Aviva Stadium i Dublin. Båda lagen har imponerat genom hela turneringen och har tagit sig till finalen genom starka prestationer. Här är en analys baserad på deras tidigare statistik under säsongen.

Atalanta

 • Åttondelsfinal: Atalanta vann över Sporting Lissabon med totalt 3–2. Efter en oavgjord match (1–1) på bortaplan säkrade de avancemanget med en 2–1-seger på hemmaplan.
 • Kvartsfinal: Atalanta besegrade Liverpool med 3–1 totalt, vilket inkluderade en imponerande 3–0-seger på bortaplan.
 • Semifinal: Atalanta slog Marseille med totalt 4–1. Efter en oavgjord match (1–1) på bortaplan visade de sin styrka med en 3–0-seger hemma.

Bayer Leverkusen

 • Åttondelsfinal: Bayer Leverkusen tog sig vidare genom att besegra Qarabağ med totalt 5–4. Efter en oavgjord match (2–2) på bortaplan, vann de med 3–2 hemma.
 • Kvartsfinal: Bayer Leverkusen vann över West Ham United med totalt 3–1, med en solid 2–0-seger hemma och en 1–1 match borta.
 • Semifinal: Bayer Leverkusen besegrade Roma med 4–2 totalt. Efter en 2–0-seger på bortaplan, säkrade de sin plats i finalen med en 2–2-match hemma.

Nyckelfaktorer och Tips

 1. Offensiv Styrka: Atalanta har visat stark offensiv form, särskilt i de senare omgångarna med totalt 7 mål på tre matcher i kvartsfinal och semifinal. Bayer Leverkusen har också varit effektiva framåt, särskilt mot Roma.
 2. Defensiv Stabilitet: Atalantas defensiv har varit robust, särskilt i de avgörande matcherna. De har endast släppt in ett mål på sina senaste tre matcher. Leverkusen har också hållit motståndarna till minimalt antal mål, vilket visar på en stabil defensiv.
 3. Matchtempo och Press: Båda lagen har visat förmåga att hantera högt matchtempo och press. Atalanta har dock haft en något enklare väg till finalen jämfört med Leverkusen, som mött starkt motstånd som Roma och West Ham.

Speltips x 3

Finalen mellan Atalanta och Bayer Leverkusen kommer sannolikt att bli en spännande match mellan två offensivt starka lag. Atalantas senaste form ger dem en liten fördel, men Bayer Leverkusen har också visat att de kan prestera under press. Förvänta er en målrik och underhållande final där båda lagen bidrar till spektaklet.

 • 1X2: Atalanta att vinna (1) – Med deras nuvarande form och starka offensiva och defensiva prestationer, ser Atalanta ut att ha en liten fördel.
 • Över/Under Mål: Över 2.5 mål – Båda lagen har visat offensiv styrka, vilket kan leda till en målrik final.
 • Båda Lagen att Göra Mål (BTTS): Ja – Med tanke på båda lagens förmåga att göra mål är det troligt att båda kommer att hitta nätet.

Alla aktuella odds för ovanstående speltips inför Europa League final 2024 hittar du på Unibet här!

Kolla på sport i direktsändning utan löpande kostnad!