Vasaloppet är världens äldsta, största o längsta skidlopp. Detta klassiska skidlopp, som alltid går av stapeln första söndagen i mars, sträcker sig från Sälen till Mora. Vasaloppsåkarna ska tillryggalägga hela 90 km innan de går i mål. Vem vinner Vasaloppet 2013? Vasaloppet är inte bara ett väldigt stort skidlopp med folkfest, det är också en god affär ekonomiskt för arrangörerna. Längre ner hittar vi favoriterna och oddsen!

 

 

Vinnare av Vasaloppet 2012

Jörgen Brink

Förra året 2012 vann Jörgen Brink sin tredje raka seger i Vasaloppet på ny rekordtid, 3.38,41. Tvåa blev Daniel Tynell och trea Stanislav Rezac. Då för ett år sedan var Jörgen Bring mycket tveksam till ytterligare en Vasaloppsstart men nu har han valt att ge järnet ännu en gång och det behövs väl knappast sägas att det endast är seger som räknas för honom. Om det skulle bli en fjärde raka seger får väl det ses som en bragd som skulle komma att bli svårslaget framöver i skidspåren mellan Sälen och Mora.

Vill också passa på att varna alla som ska åka för utförslöpan ca 1 km innan Risberg, så här såg det ut i Vasaloppet 2012 i den backen:
[tube]https://www.youtube.com/watch?v=SuluCm9E_3c[/tube]

Man får bara hoppas att ingen mer dör under Vasaloppet, idag kunde sorgligt nog konstateras att en man i 60-års åldern dog av hjärtfel under Öppet Spår.

 

Vem vinner Vasaloppet 2013?

Vasaloppet 2013

Eftersom Jörgen Brink återigen satsat på Vasaloppet så är det många som håller honom som favorit till segern 2013. Vi kollar in oddsen för de högst rankade åkarna hos spelbolaget Unibet. Och även där håller spelbolaget på Brinken som favorit till segern med det låga oddset 3,50 som vinnare. Men man kan också spela ett odds på om åkaren kommer bland de tre bästa (plats 1-3) och sätter man en slant på honom bland de tre främsta så är oddset ännu lägre förstås, 1,65. Här är odds för Vasaloppet 2013 hos Unibet:
Unibet odds

Svenskt Spel tror att Jörgen Brink kan få det tufft mot andra åkare som Ahrlin, Rezak och Anders Aukland som alla visat riktigt het form i vinter, framförallt Jörgen Aukland har imponerat mycket och har blivit slagen endast när han haft sämre skidor. Men Jörgen Brink är väl en av få åkare som satsar så mycket på just ett lopp, Vasaloppet.