Det känns som att första söndagen i mars är en vändpunkt då vi på allvar börjar gå mot ljusare tider. Man blir så mycket piggare av att det är ljust på mornar och kvällar och humöret blir bättre.

Vad har vi att se fram emot den här helgen i sportväg?

Personligen så är det två stora händelser som man inte vill missa. Dels är det söndagens vasalopp mellan sälen och mora. Om ni läser vårt inlägg så finns det ett klipp som får en att inse vad som kan hända i det annars så flacka vasaloppet! Vi har själva prövat öppet spår mellan Sälen och Mora och faktum är att det finns ett par rejäla backar som man inte ser när man ser vasaloppet framför tv:n. Den gången stod vi på benen och hade ca 9 timmar att göra för att ta oss i mål.

Den andra stora händelsen som man inte får missa om man är fotbollsälskare är El clasico, mötet mellan Real Madrid och Barcelona i den spanska högsta ligan. Även om förmodligen Barcelona redan avgjort ligan så har dessa möten att tendera till att bli något alldeles extra. Det finns en sådan prestige och det brukar vara högsta fart från början. Läs gärna vårt inlägg om matchen och hur ni bäst ser den om ni inte har tv kanalen.

Stryktipset

I övrigt så är det andra gången av Tips-SM när det gäller stryktipset. Vi hade 9 rätt första rundan och hoppas haka på toppen med ett lite bättre resultat den här veckan. Det finns några premier league matcher på kupongen med en hyffsad given utgång. Lite längre ner på kupongen så ser det mer svårtippat ut!

Längdskidor VM

I helgen avslutas VM på längdskidor i  Val Di Fiemme. Vi svenskar har inget guld än och hoppas det kommer i något av damernas 30 km masstart klassisk stil på lördagen eller herrarnas 50 km masstart klassisk stil på söndagen. Det vore otroligt kul om vi lyckades få till ett guld på upploppet!

Vilka sporthändelser ser ni fram emot i helgen! kommentera gärna!