Paris SG med Zlatan Ibrahimovic i spetsen kan på söndag avgöra guldstriden i Ligue 1 när de möter Valenciennes FC. Det räcker med att PSG i helgens omgång tar fler poäng än tvåan i ligan Olympique de Marseille som möter trettondeplacerade Bastia. Paris SG´s motståndare Valenciennes befinner sig på tolfte plats.

Paris SG VS Valenciennes FC

 

Zlatan, Ligue 1 och Champions League?

Zlatan är nog väldigt sugen på att avgöra guldstriden i Ligue 1 så fort som möjligt så att han kan koncentrera sig på att bestämma sitt fortsatta fotbollsspelande nästa säsong, vart det nu blir. Som alltid har vår svenske världsstjärna omgärdats av rykten och nästan alltid när Zlatans agent Mino Raiola öppnar dörren för en flytt i media brukar det sluta med resultatet att så blir fallet. Men jag hoppas innerligt att det inte blir som det blir som tidigare när Zlatan lämnade Inter för spel i Barcelona och Inter går och tar hem Champions League segern det året genom att bland annat just slå ut Barcelona i semifinalen. Gud så frustrerande! Paris SG har definitivt ett intressant lag på G och det verkar finnas ytterligare pengar som ska spenderas på spelarköp så risken finns att om Zlatan lämnar för till exempel Juventus så kanske förbannelsen slår in ännu en gång där PSG tar hem CL-bucklan nästa år? Men Zlatan börjar också bli till åren kommen och han har också själv sagt att Champions League inte längre är lika viktig. Det känns lite som att han under sina sista år vill spela för en klubb där han trivs och Italien som land är definitivt hans favoritland att vistas i.

Zlatan

Speltips Paris SG – Valenciennes FC

Vi på Svenskt Spel är inte helt säkra på att ligan avgörs och att Paris SG står som Ligue 1 mästare efter helgens omgång men vi är övertygade om att Zlatan och de övriga spelarna i PSG kommer att ge allt för att ytterligare ta ett steg mot att säkra titeln genom att vinna hemmamatchen mot Valenciennes FC. Vi är övertygade om att det kommer bli full satsning framåt från start från Paris SG’s sida och man möter ett lag som inte har något att spela för och säkerligen inte kommer att ha alltför stor motivation att prestera sitt allra bästa på bortaplan mot serieledarna. Vi har hittat ett intressant odds i spelet ”Hemmalaget gör mål i båda halvlekarna” med att spela JA till oddset 1,74 hos Betsafe:

Odds Paris SG - Valenciennes

 

Se matchen Paris SG – Valenciennes som kan avgöra guldstriden i Ligue 1 på söndag 5 maj med matchstart kl 21.00 och som sänds i tv kanalen TV4 Sport.