Vilken härlig fotbollshelg vi har att se fram emot med flera heta cupfinaler! Först final i Champions League mellan Dortmund – Bayern München på lördag och sedan på söndag spelar Djurgårdens IF – IFK Göteborg final i Svenska Cupen. Finalen i Svenska Cupen spelas på nationalarenan Friends Arena nu på söndag den 26 maj kl. 17.00. Vi på Svenskt Spel tycker att vi hittat ett bra speltips med relativt högt odds i den svenska cupfinalen.

Final Svenska Cupen 2013 Djurgårdens IF - IFK Göteborg

 

Svenska Cupen 2013

 

FotbollGöteborgs väg till finalen

Regerande mästarna Helsingborgs IF åkte ut mot årets finalist IFK Göteborg i kvartsfinalen och därmed var en av de hetaste guldkandidaterna till cupguldet borta. Men i och med IFK Göteborgs seger över förra årets mästare fick man överta ett favorittryck på sig som nu hållit ända fram till final. I semifinalen slog Göteborg ut Öster enkelt med 4-1.

 

FotbollDjurgårdens väg till finalen

Av de åtta lagen som tog sig vidare från gruppspelet till kvartsfinalerna genom att vinna sina grupper var också bland annat Djurgårdens IF och IFK Norrköping. Det kvartsfinalmötet slutade med Djurgårdsseger efter ett högdramatiskt slut då matchen och vidareavancemanget fick avgöras på straffar efter förlängning. Resultat Norrköping – Djurgården 4-5. I semifinalen mötte sedan Djurgården Örgryte som man slog knappt med uddamålet 1-0.

 

Speltips Djurgårdens IF – IFK Göteborg

I Allsvenskan har IFK Göteborg gått betydligt bättre än sin finalmotståndare Djurgårdens IF. Göteborgarna ligger tabelltvåa efter den allsvenska serieledaren Helsingborgs IF. Djurgårdarnas tabellplacering hittar man om man scrollar ner till allra sista läget. Men jumboplatsen kanske håller på att vändas efter ett par fina insatser på fotbollsplanen de senaste veckorna. I förra omgången lyckade man spela oavgjort mot AIK i Stockholmsderbyt vilket var resultatet av en stark vilja och kämpalust. Men nu möter man Allsvenskans näst bästa lag och som visat sig spela som allra bäst i de viktigaste mötena den här säsongen. Oddset på 1,94 vid seger för IFK Göteborg känns alldeles för lockande för att inte spela på!

Spel: Matchvinnare Djurgårdens IF – IFK Göteborg

Tips: 2 (seger för IFK Göteborg)

Odds: 1,94 hos Betsafe

Odds på finalen i Svenska Cupen 2013 hos Betsafe

 

 

Final Svenska Cupen 2013