Elitloppet 2013 drar storpublik och är Sveriges hetaste travlopp. Idag ska 16 hästar göra upp om segern i en av hela världens största och mest prestigefyllda travtävlingar och det är Sverige som står i centrum för världens traventusiasters blickar. Elitloppet har hunnit bli ett klassiskt och anrikt travlopp som avgjordes första gången 1952 och har sedan dess sett otaliga stjärnhästar stå som segrare sista söndagen i maj. Många blickar vänder sig mot Solvalla, även de som normalt sett inte älskar trav utan denna söndag är också en stor speldag då mycket pengar omsätts.

Elitloppet

Stig H. Johansson

Många som varit med ett tag kanske känner igen vinnarhästar som Ego Boy, Meadow Road, Mack Lobell, Napoletano, Copiad, Moni Maker, Victory Tilly, Varenne, Gidde Palema, Torvald Palema och förra årets Elitloppsvinnare Commander Crowe. Som meste vinnare av Elitloppet bland kuskarna hittar vi vår svenska största travstjärna någonsin, Stig H. Johansson. Stig H har vunnit detta internationella storlopp inte mindre än sex gånger, och har kört Elitloppet vid hela 28 tillfällen! Man kan ställa sig frågan om någon överhuvudtaget kommer slå dessa rekord i framtiden? Har lite svårt att tro det.

 

Favorit till segern i Elitloppet 2013

Storfavorit i år är hästen Sebastian K körd av Åke Svanstedt som spelas som vinnare till oddset 2,60. Åke Svanstedt fick Sebastian K i sitt stall förra året under sommaren och har sedan dess verkligen imponerat. På sammanlagt nio starter har Sebastian K vunnit sex av loppen och sprungit in över 7,3 miljoner svenska kronor. Senast vann han Oslo Grand Prix och har enligt experter sett otroligt fin ut i uppladdningen inför Elitloppet 2013 senare idag.

Elitloppet 2013 Vinnare

Sebastian K med Åke Svanstedt

Speltips på vinnare av Elitloppet 2013

Vi på Svenskt Spel gör inget annat än hakar på förhandstipsen hos experterna och spelar på Sebastian K som segrare med stor insats men slänger samtidigt in ett odds på Commander Crove med placering mellan 1-4 till oddset 4,50. Commander Crove har börjat komma igång efter en trög inledning i år och körs han bara smart av Fabrice Souloy i sulkyn så kan han bli en vass utmanare. Medelinsats spelas här och vi har spelat på Unibet.

Odds Elitloppet vinnare

Elitloppet 2013 sänds i tv kanal TV4 och finalen startar 17.35. Vem tror du blir vinnare?

Ny kommentar skapad 19/5 2014:

Så här i efterhand vet vi att det var hästen Nahar som vann Elitloppet 2013. Nu har vi istället blickarna riktade mot Elitloppet 2014. Läs vårt speltips för Elitloppet 2014 här!