Skånederbyt i fotboll Malmö FF – Helsingborgs IF imorgon onsdag 29/5 spelas inför fullsatt arena och siktet på vinst är ställt hos båda lagen.

Inför Skånederbyt Malmö FF – Helsingborgs IF

Malmö FF Logga Helsingborgs IF Logga

I den allsvenska tabellen hittar man båda lagen i toppskiktet. Malmö FF på fjärde plats och Helsingborgs IF högst upp i topp. Hos hemmalaget Malmö har vi kunnat se en liten svacka senaste månaden då man inte lyckats vinna någon av de fyra senaste allsvenska matcherna där man spelat oavgjort mot IFK Norrköping, Mjällby och IFK Göteborg samt förlust mot Djurgården. Vi hittar senaste vinsten först den 22 april då man hemmaslog Öster. Annars inledde Malmö årets säsong övertygande med flera vinster mot bra motstånd och kan tack var det fortfarande hålla sig topp fyra i Allsvenskan. Inför matchen mot Helsingborg har man kunnat konstatera en del förkylningar i truppen men hur mycket det påverkar spelartruppen och vissa spelares form är för tidigt att säga.

Helsingborg fortsätter övertyga som man gjort de senaste åren med en jämnhet i fotbollsspelet som inte något annat lag klarar av att hålla under så lång tid. Man ligger sex poäng före Malmö FF och det är bara IFK Göteborg och Elfsborg som mäktat med att hålla jämna steg sedan starten av Allsvenskan 2013. Helsingborgs jämna sidledes formkurva ser bra mycket bättre ut än Malmös nedåtgående. Men ett Skånederby är som alla redan förstår något speciellt och det kan vara vanskligt att titta för mycket på formkurvor och trender. En fullsatt kokande arena och hela Sveriges blickar på detta derby kan göra massor för kämpaglöden hos spelarna på planen, vi har sett många förhandsfavoriter åka på pumpen i derbysammanhang. Men vilka är då favoriter i Skånederbyt, Malmö FF eller Helsingborgs IF?

Så tror man att Skånederbyt slutar

Om vi slänger en blick på ett av de största svenska spelbolagen, Betsson, så kan vi se att Malmö FF har favoritskapet på sig med oddset 2,20 vid vinst. Om jag får säga det själv så känns det som ett ganska fint odds på Helsingborgsseger till 3,35! Men så var det ju det där med Skånederby.

Här är några andra intressanta odds på vad man tror om matchen:

Vill man tippa på ”Rätt resultat” så är lägst odds på 1-0 (odds 6,85) och vill man ha bäst odds ska man tippa på till exempel 4-3, 4-4 eller 0-4 som alla ger 100 gånger pengarna.

Eller så kan man tippa på om en viss spelare gör mål, Malmös Tokelo Rantie ger exempelvis 3,30 om han gör mål.

Om man tror på att det blir straff i matchen så finns läget att spela på det till oddset 3,95

Själv tror jag på Helsingborgsseger och kommer satsa en varsin hundring på resultaten 1-4 och 2-4 till oddset 100 på båda två. Går något av de resultaten in har jag 10.000 kr i näven!

Spela på Skånederbyt hos Betsson

Malmö FF – Helsingborgs IF sänds i C More Sport onsdag 29 maj med matchstart kl. 19.00.