Mötet Montpellier – Paris SG nu på fredag den 9 augusti drar till sig stor uppmärksamhet i stora delar av världen. Matchen inleder Ligue 1 säsongen 2013-2014 och förväntansfulla fotbollsintresserade väntar otåligt på att få se ett av världens allra hetaste och mest omtalade anfallspar visa upp sig på fotbollsplanen – Zlatan Ibrahimovic och Edison Cavani. Många rykten har annars omgärdat Zlatan under Silly Season så här långt men det ser nu alltså ut som vi får se honom i PSG tröjan trots allt denna säsong.

Montpellier - Paris SG inleder Ligue 1 säsongen 2013-2014

Än så länge är det ingen som fått se de bägge målspottarna i en tävlingsmatch tillsammans. Zlatan Ibrahimovic vann franska ligans skytteliga förra säsongen och Uruguayanen Edison Cavani gjorde det inte sämre genom att vinna den italienska skytteligan. PSG har samlat på sig två av de allra bästa anfallarna och målskyttarna i fotbollsvärlden vilket ska bli hur spännande som helst att följa. Se Spelschema PSG 2013/2014.

Speltips Montpellier PSG

Förra säsongen vann som bekant PSG Ligue 1 i övertygande stil med hela tolv poäng före tvåan Marseille. Årets premiärmotståndare Montpellier kom då på nionde plats. En premiärmatch är alltid något vansklig att förutse ett resultat på då premiärnerver och osäkerhet kring form spelar in. Men Svenskt Spel är övertygade om att PSG kommer väl förberedda till denna match och vill visa omvärlden att de blir ett lag att räkna med i både den franska ligan Ligue 1 och i Champions League framöver. Zlatan och Cavani tillsammans med Lavezzi och Pastore bör kunna skapa en hel del oreda i Montpellier försvaret och även producera några mål. Vårt speltips går till PSG seger med fina oddset 1,85 hos Unibet.

Matchdatum: 9 augusti

Matchstart: kl. 20.30

TV-kanal: TV4 Sport samt Unibet-TV (Live Stream)