Hallå!

Trampade på en läskig mina igår när Bayern ”bara” vann med 1-0 efter ett tidigt ledningsmål. Trots flera bra chanser slarvade man för mycket i det avgörande momentet och det blev tyvärr inga fler mål. Bayern är väl knappast inblandat i matcher med målsnåla resultat fler än två-tre gånger per säsong. Det hände nu men det kommer dock att dröja ett bra tag innan det sker igen, det är jag helt övertygad om. Jag kommer inte vara rädd för att gå in på samma spel nästa omgång. 

Neymar-3f0ab

Nyförvärvet, Neymar, gör debut ikväll bredvid Messi.

Idag tänker jag dela med mig av spel från mitt absoluta favoritområde, hörnor.

Det är dags att rulla igång den underbara och tempofyllda, spanska fotbollen, när flera klasslag har premiärer idag. Generellt sett resulterar denna typ av fotboll i hörnrika matcher, med undantag för Barcelona förstås. Där äger man som bekant minst 60% av bollinnehavet och den avgörande faktorn ligger i deras förmåga att hindra motståndarna från att skapa fasta situationer. Att själva skapa hörnor i syfte att skapa farligheter hör helt enkelt inte till deras filosofi. Jag tror man lyckas manövrera ut Levante på Camp Nou där jag gissar på att vi får mellan fem till sju hörnor totalt.

Under 10,5 hörnor synas med medelinsats till höga 1,96

Hemmalag under 8,5 hörnor spelas med lägre insats till 1,72

Även Real Madrid spelar säsongen första match på hemmaplan när Real Betis kommer på besök.  Jag tycker att Madrid har blivit alldeles för stora favoriter i denna match och värdet på diverse odds har sjunkit mer än normalt. Ju större anledning har vi att göra en insats i bortalagets favör, som absolut inte bör överskattas. Förra säsongen gick nästan varenda spel av denna typ hem och jag tror vi har bra chans att lyckas igen. Matchbilden är given men det finns stor potential i bortalaget när de lyckas hota med sina omställningar. Chanserna kommer att dyka upp och med dem även hörnorna. Detta är i mina ögon spelvärt ner till 1,80 med medelinsats.

Bortalag över 3,5 hörnor – nu bjuds vi på 1,85!

På återseende!