På lördag den 24 maj är det dags för Champions League Final 2014 som definitivt är en av årets fotbollsmässiga höjdpunkter. Speltipset går inte oväntat till ett Madrid lag! 😉 Det är ju som de flesta vet ett helspanskt möte i finalen och det är de båda Madrid lagen Real Madrid och Atlético Madrid som drabbar samman med matchstart kl. 20:45 i kanal TV3.

Läs om Champions League Finalen 2018 mellan Real Madrid och Liverpool.

Real Madrid – Atlético Madrid i CL-final

Champions League Final 2014 med Speltips

Det är många som tidigare tippat att Real Madrid skulle vara ett av lagen i Champions League finalen men det är sanslöst många som definitivt inte hade tippat Atlético Madrid som finallag när nu CL-bucklan ska bärgas.

För första gången på arton år vann Atlético Madrid spanska ligan La Liga och bröt därmed en total dominans av FC Barcelona och Real Madrid som växelvis abonnerat på La Liga titeln senaste nio åren! Redan här hade vi ett scenario som måste sällas till de mer spännande upplösningarna av ligan i La Ligas historia. Atlético Madrid behövde i sista matchen för säsongen få med sig minst oavgjort från bortamötet med FC Barcelona. Vann Barcelona den matchen hade de stått som slutsegrare av La Liga 2014. Men ödet ville att Atlético Madrid skulle vinna och som man gjorde det! Barcelona ledde med 1-0 hemma på ett fullsatt Camp Nou en bit in i den andra halvleken. Dessutom blev Atlético Madrids två bästa spelare skadade tidigt i matchen och fick utgå. Alla trodde då på Barcelona seger men Atlético kämpade till sig en kvittering och höll stången i resten av matchen och historia skapades.

Kan Atlético Madrid (över)prestera ännu en gång?

Nästan osannolikt har man också gått fram genom Champions League denna säsong 2013/2014 med att i många omgångar och matcher vara kraftigt nederlagstippade på förhand, för att sedan överraskande slå ut de välmeriterade storklubbarna en efter en. Atlético Madrid är till och med obesegrade i Champions League den pågående säsongen, nu återstår endast en match! Och allt detta har man åstadkommit med ett lag som inte innehåller några av de allra största storstjärnorna. Försök komma på några namn i Atléticos trupp! Ja, om man räknar upp årets stjärnskott och tillika skyttekung Diego Costa och den tidigare målspottaren David Villa så börjar det sedan bli lite svårt att komma på fler namn va? Men man har lyckats samla ihop ett lag som alla jobbar tillsamman till hundra procent och med det lyckats slå ut andra lag som Chelsea, FC Barcelona och Milan i årets turnering. Imponerande!

Vill du läsa mer om Champions League och årets final så rekommenderar vi på Svenskt Spel att du förkovrar dig i massor av fakta, analyser, skadeläge och skön historik på UEFA:s egen sida om Champions League. Vi lovar att du hittar mycket gött material där.

Speltips på Champions League Finalen 2014

Spelvariationerna på matchen Real Madrid – Atlético Madrid  är oändliga. Men med tanke på att det är två målglada lag som har väldigt effektiva målskyttar med i sina respektive lag så pekar mycket på att vi får se flera mål i matchen. Vi tror dessutom starkt på att både Real och Atlético gör minst ett var, vilket i så fall skulle innebära att spelet på båda lagen gör mål till oddset 1,85 hos Betsafe går in. Så det får även bli vårt speltips!

Fler odds som du hittar på Betsafe