Tre poäng satt långt inne för Belgien i gårdagens match mot Irland. I och med segern så kommer Sverige garanterat att få det svettigt när de möter världens högst rankade lag i en match om kvalificering.

Två lag som också slåss febrilt för att ta sig vidare i EM är Rumänien och Albanien. Båda lagen har åkt på hedersamma förluster tidigare. Detta har gjort att Rumänien nu står på en inspelad poäng och Albanien på noll. Vill man vidare i turneringen så krävs en seger idag. Det är dock lättare sagt än gjort då båda lagen trots allt har visat upp starka defensiva kvalitéer och bristfälliga offensiva sådana. Rumäniens mål har exempelvis tillkommit på straffar!

Matchens natur och båda lagens desperation borde dock öppna upp för ett lite friare spel där högsta prioritet inte längre är defensiven. Enligt mig är Rumänien starkare än Albanien och det känns inte helt otroligt att det således är rumänerna som tar ledningen här. Albanien är dock tuffa att slå och kommer inte att ge sig utan strid. Sen kvittering på det och matchen slutat 1-1.

Ja, en svårare analys än så behövs kanske inte här? Rumänien och Albanien måste båda vinna matchen. Att båda lagen gör mål känns därför väldigt troligt och när oddset betalar mer än dubbelt upp, ja då är det bara att lasta in.

Matchen spelas kl.21.00 och går samtidigt som den mellan Schweiz och Frankrike (då det är avgörande matcher i gruppen).

Speltips: Båda lagen gör mål, odds 2,20 @Bet365.com.

//Seb