Lördagens kvartsfinal i EM Tyskland – Italien blir en riktig höjdare på många sätt! Vi har höjda odds på matchen samt att mötet mellan Tyskland och Italien sannerligen är ett stormöte där två av Europas mest framgångsrika landslag möter varandra. Exempelvis är Tyskland och Italien på andra respektive tredje plats bland främsta länderna i VM:s maratontabell endast slagna av Brasilien. I EM sammanhang är Tyskland allra främst i hela Europa med 3 EM-Guld och 3 andra platser. Italien befinner sig här på en fjärde plats. Du hittar de höjda oddsen längre ner i artikeln. Tyskland – Italien har matchstart kl. 21:00 lördag 2 juli.

Läs här vårt speltips på Tyskland Italien

Tyskland vann sitt gruppspel med endast ett måls marginal som differens till tvåan Polen som för övrigt blev utslagna på straffar i gårdagens kvartsfinal mot Portugal. Lagmaskinen Tyskland vann inledningsvis mot Ukraina med 2-0. Därefter spelade man 0-0 mot försvarsstarka Polen och avslutningsvis vanns matchen mot Nordirland med 1-0. Som tidigare nämnts gör Tyskland alltid bra ifrån sig i stora mästerskap och det blir kul att nu se mötet med Italien som lika gärna skulle kunnat vara en EM-final.

Tyskland - Italien med höjda odds

Italien är ett märkligt fotbollslandslag i mästerskapssammanhang. Trots att Italien är ett av Europas, och till och med Världens, bästa fotbollsländer så är de nästan alltid nederlagstippade på förhand innan mästerskapen hunnit börja. Det pratas alltid om att de är för dåliga för att vara med och fajtas om de ädlare valörerna. Men likt sjutton är Italien nästan alltid med och krigar om medaljerna när det väl gäller. Alla runt omkring blir lika överraskade i stort sett varje gång. Att man inte lär sig! Italien kan man aldrig räkna bort, inte ens mot den grandiost stora fotbollsnationen Tyskland.

Italien vann gruppspelsfasen före Belgien på andra plats. I åttondelen slog man ut Spanien med 2-0 vilket enligt den stora majoriteten av experter var väldigt överraskande. Nu är det alltså Tyskland som gäller…

Germany v Italy - International Friendly

Spela specialodds på Tyskland – Italien lördag 2 juli

Vi uppdaterar med fler specialodds från fler spelbolag kontinuerligt så fort spelbolagen kommer med nya förhöjda odds.

 

NORDICBET SPECIALODDS TYSKLAND – ITALIEN #LoveTheBet

Tyskland – Italien: Tyskland att vinna + Müller att göra mål (ord. tid) , odds 6,50
Tyskland – Italien: Italien att vinna + Pellè att göra mål (ord. tid) , odds 11,00
TILL NORDICBET HÄR >>>

 

BETSAFE SPECIALODDS TYSKLAND – ITALIEN

Tyskland – Italien: Italien att vinna och Pelle att göra mål, odds 9,00
Tyskland – Italien: Tyskland att vinna med två mål eller fler, odds 5,00
TILL BETSAFE HÄR >>>

 

BETSSON SPECIALODDS TYSKLAND – ITALIEN

Tyskland – Italien: Tyskland att vinna och båda lagen gör mål (Endast ordinarie speltid), odds 5,00
Tyskland – Italien: Det blir 2 eller fler mål i matchen och Müller eller Pelle gör mål (Endast ordinarie speltid), odds 8,50
Tyskland – Italien: Matchen slutar oavgjort och 4 gula kort eller fler (Endast ordinarie speltid), odds 4,30
Tyskland – Italien: Italien vinner och 11 hörnor eller fler i matchen (Endast ordinarie speltid), odds 7,75

 

UNIBET SPECIALODDS TYSKLAND – ITALIEN

Tyskland – Italien: Mario Gomez gör mål under ordinarie matchtid, odds 4,00
Tyskland – Italien: Oavgjort i halvtid och Tyskland vinner under ordinarie tid, odds 5,50
Tyskland – Italien: Tyskland vinner med 1-0 under ordinarie matchtid, odds 6,60

Unibet info: Dina spel måste läggas via Unibet Kampanj i oddslobbyn! Se regler och villkor på Unibets kampanjsida ”Dagliga specialodds på EM”.
TILL UNIBET HÄR >>>

 

Tyskland Italien startelvor

Detta är endast troliga startelvor baserat på tidigare laguppställningar i senaste EM matcherna.

Tysklands preliminära startelva mot Italien (4-2-3-1)

Neuer – Hector, Hummels, Boateng, Höwedes – Khedira, Kroos – Draxler, Özil, Müller – Gomes

Italiens preliminära startelva mot Tyskland (3-5-2)

Buffon – Chiellini, Bonucci, Barzagli – De Sciglio, Giaccherini, De Rossi, Parolo, Florenzi – Éder, Pellè

 

Målvaktskampen Neuer – Buffon i matchen Tyskland – Italien

Stora delar av informationen här nedanför är hämtad från Magasinet Sport Fotbolls-EM 2016 utgiven av Expressen, GT och Kvällsposten samt Wikipedia.

Gianluigi Buffon (Italien)

Fakta: 38 år, 192 cm, 91 kg. Klubb: Juventus. Landskampsfacit: 155 matcher, 103 insläppta mål. Tidigare EM-turneringar: 2004, 2008, 2012.

Gianluigi Buffon har hunnit bli 38 år men anses fortfarande vara en av världens bästa målvakter tack vare supergener. Buffons två senaste säsonger i Juventus har varit fenomenala. Åldern har inte påverkat negativ tvärtom. Det var inte slumpen som gjorde Buffon till den han är idag. Naturkraften Buffon har det i blodet. ”Ingen har haft de fysiska förutsättningarna som Buffon, det ligger i hans DNA”, säger Arsenio Veicsteinas, professor på Universitá di Milano.

Gigi Buffon var 20 år när han fick smeknamnet ”Superman”. Några Parma supportrar hade gett honom en blå tröja med ett stort S på bröstet innan en match mot Inter. Buffon bar den under matchtröjan, räddade Ronaldos straff och firade sedan med tröjan mot publiken. Resten skulle man kunna säga är historia. Och inte vilken historia som helst. Dewt är den om världens bästa målvakt genom tiderna. Fråga bara fransmännen. När den ansedda tidningen France Football frågade sina läsare i vintras om vem som är den bästa målvakten i historien fick Buffon 44 procent av rösterna. Rungande siffror för att vara på rivalens hemmaplan.

Mamma Maria Stella var Italiens bästa diskuskastare, farbror Dante var landslagsman i basket, pappa Adriano var en av landets bästa kulstötare. Hans systrar blev duktiga volleybollspelare. Det ligger i Buffons DNA. Han har förmodligen tränat mer och bättre än de flesta, men ingen har Buffons fysiska förutsättningar, ingen har hans koordination, säger Arsenio till Gazzetta dello Sport. Buffon har inga planer på att lägga handskarna på hyllan. Nyligen skrev han på för ytterligare två år med Juventus och han siktar på att vara med i VM 2018.

Kan inte låta bli att tänka på en jämförelse mellan Gianluigi Buffon och vår egen Zlatan Ibrahimovic här…

Manuel Neuer (Tyskland)

Fakta: 30 år, 193 cm, 93 kg. Klubb: Bayern München. Landskampsfacit: 64 matcher, 55 insläppta mål. Tidigare EM-turneringar: 2012.

Manuel Neuer anses vara världens just nu bästa målvakt och har enligt bedömare tagit målvaktsspelet till en ny nivå. Några av hans största bedrifter är när han blev matchhjälte i CL-semifinalen mot Real Madrid 2012 med två räddade straffar. Neuer var även förstamålvakt i Fotbolls-VM 2014, där Tyskland vann sitt fjärde VM-guld totalt och blev där också utsedd till VM-turneringens bästa målvakt.

Professionellt började Manuel Neuers fotbollskarriär 2005 då han skrev kontrakt med Schalke 04. Några säsonger senare, närmare bestämt säsongen 2006/2007 tog Manuel Neuer över rollen som förstamålvakt efter den erfarne målvakten Frank Rost. I Schalke kom Neuer att utvecklas till en av de bästa målvakterna i tyska Bundesliga. Säsongen 2008 hjälpte han Schalke 04 till kvartsfinalen i Champions League efter att gjort ett par fantastiska räddningar mot FC Porto varav flera straffar.

2009 var den då 23-årige Neuer med och förde Tysklands U21-landslag till EM-Guld. Ett par framgångsrika år senare bekräftade Schalke och Bayern München att Neuer kommer att gå till Bayern i juli 2011.

I Bayern München har Neuer nått fantastiska framgångar. Bland annat blev han matchhjälte i Champions League semifinalen säsongen 2011-2012 mot Real Madrid där han tog straffar av både Cristiano Ronaldo och Kaká. I finalen räckte man inte riktigt ända fram. Inget av finallagen Bayern München eller Chelsea lyckades avgöra under ordinarie tid och förlängning. Neuer fick den här gången ge sig i den högdramatiska straffläggningen. Däremot fick Bayern München och Manuel Neuer revansch i Champions League säsongen därpå 2012/2013. I finalen stod han för många komplicerade räddningar och var en av de stora hjältarna när Bayern tillslut fick höja CL-bucklan i skyn.